Première: Bonzo schotelt je met ‘Too late’ slackerpop van de lekkerste soort voor

door Gilles Dierickx

De oplettende fan van lofi pop en aanverwante slackervibes in onze contreien had het allicht al opgemerkt: Bonzo liet al een tijdje niets meer van zich horen. Het Leuvense viertal lastte het voorbije jaar even een pauze in na een boeiend parcours van drie zo’n jaar, maar wij kunnen met een gerust hart aan jullie melden dat de groep vandaag zijn terugkeer maakt. Verse single ‘Too late’ gaat zelfs een volledige plaat vooraf; je kan alvast niet beweren dat de jongens intussen met de vingers hebben zitten draaien.

Aan hun beproefde dreampop-recept veranderde duidelijk – en gelukkig – weinig. Simpel, onbezonnen en vol melodie kabbelt het lied vooruit, gestuwd door een gemoedelijk slaggitaartje en Thijs’ nonchalante vocalen. Ariel Pink, Deerhunter en R. Stevie Moore knikken goedkeurend mee terwijl er passeren wat strofes, enkele refreinen en een leuk instrumentaal bridge-stukje passeren. Ofte: slacker zoals we hem altijd weer graag opgediend krijgen.

Kijk en luister ‘Too late’ hieronder.

De plaat ‘Always holidays’ verschijnt in het najaar; op 20 september staat de groep in Trix, als support van Darwin Deez.