Première: Old Painless beukt je week op gang met de rauwe noisehop van single ‘Man vs racks’

door Gilles Dierickx

De Belgische noisescene is weer een boeiende telg rijker. Heel recent kwam er immers een nieuw project uit de grimmige ondergrond gekropen, eerder duister en dreigend Old Painless gedoopt. Hij verschuilt zich binnen de altijd coole Consouling-familie, maar wie of wat deze man verder precies is, gaan we je (voorlopig?) schuldig moeten blijven, maar wat zou dat ook? Dreigend en duister is op z’n minst ook de track die hij vandaag de wereld instuurt.

‘Man vs racks’ blijkt, behalve een bizarre ode aan de film The Predator, een nummer dat de meest vuile hiphop en sidderende noise denkbaar samenbrengt in een industrieel, rauw geheel. Door die schreeuwerige vocals en beenharde beats dolen Death Grips en Ho99o9 eruiteraard snel in rond, al lijkt ook een knipoog naar Suicide Boys of een wel heel ranzige Wacka Flocka niet absurd.

Old Painless speelt binnenkort onder meer tweemaal in Gent: Trefpunt op 27 februari (samen met Youff), en in de Giraf op 23 maart (met o.a. Mathlovksy). Ook Magasin 4 in Brussel op 9 april (samen met o.a. Dälek) staat nog gepland.