Pukkelpop-app krijgt bijzondere update, festival zoekt mee orgaandonoren voor Re-Born To Be Alive

door Bart Somers

Met de Pukkelpop-App kon je tijdens de festivaldagen vingervlug de line-up checken, de plattegrond raadplegen, praktische info opsnorren en op de hoogte blijven van het meest recente nieuws. Die Pukkelpop-App krijgt nu een tweede leven en steunt actief de zoektocht naar orgaandonors.

Festivalorganisator Chokri Mahassine: “Reborn Apps is het geesteskind van de vzw Re-Born To Be Alive, een Belgische non-profitorganisatie die mensen wil aansporen om zich als orgaandonor te laten registeren. Op die manier kan je maar liefst acht levens redden. Het spreekt dan ook voor zich dat wij onze applicatie graag gratis ter beschikking stellen. Van zodra je de applicatie opent, krijg je de mogelijkheid om je als donor te registeren“.

Toen de vzw Re-Born To Be Alive in 2002 van start ging, telde België amper 29.000 geregistreerde orgaandonoren. Vorig jaar waren dat er 148.000.

Raymond Van Ryckel (Re-Born To Be Alive): “148.000 geregistreerde donors lijkt veel, maar toch hebben we er veel meer nodig.  In België alleen al overlijden elk jaar nog gemiddeld 300 mensen omdat ze niet tijdig een nieuw orgaan konden krijgen. Dankzij Reborn Apps bereiken we nu een jongere doelgroep.”.

Wanneer je een update doet, krijg je de Re-Born versie van de Pukkelpop-App te zien. Meer informatie vind je op www.rebornapps.be en www.reborntobealive.be.