Pukkelpop komt met nieuwe namen, extra Marquee Ouverture en tijdschema

door Mattias Goossens

Pukkelpop voegt vandaag nog enkele nieuwe aan de affiche toe, en maakt ook een deel van de randprogrammatie bekend. Inhaler (rond Bono’s zoon Elijah Hewson), Kraantje Pappie, Eefje De Visser, Prospa, Barny Fletcher, Ilse Liebens en Michael Midnight prijken ook op de line-up. En dan is er nog Mauro Pawlowski, die samen met radiomaker Philippe Cortens het project Circular Media Channel komt voorstellen, een collectie interessant audiomateriaal gevonden in de plaatselijke kringloopwinkel.

Elke ochtend zal de Marquee geopend worden door een speciale samenwerking, in navolging van de ochtendlijke klassieke muzieksessie met Jef Neve vorig jaar. Neve is dit jaar terug op vrijdag, met een dertigkoppig orkest. Zaterdag is het aan Brass Against, dat protestsongs en hiphop-anthems naar z’n hand zet. Zondag brengt Ertebrekers 80s Extravaganza een terugblik naar de eightees. De Marquee Ouvertures vinden elke dag plaats om 11.30 uur in de gelijknamige tent.

Verder zijn ook de dj’s voor de Underground-feestjes in de Club bekend. Naast Stijn Van de Voorde op de openingsavond, komen Sanseveria Sound System, Eppo Janssen & Friends en Bram Willems de betere gitaarplaten draaien.

Morgen wordt ook het tijdsschema gepubliceerd. Via de Pukkelpop-app is het overzicht al beschikbaar vanaf 11 uur, via de website vanaf 16 uur.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 18 augustus, tickets en info vind je op de website van het festival.