Radiohead brengt ‘OK computer’ opnieuw uit met 3 nieuwe nummers

door Joppe Peeters

Het was de laatste dagen weer een en al mysterie rond het kamp van Radiohead. Slimme peren weten dat er dan vroeg of laat nieuws valt te rapen. Er verschenen raadselachtige posters, onder andere in Londen en Amsterdam, met de jaartallen 1997 en 2017 op, en enkele zinnen uit ‘Fitter happier’, een nummer uit het succesalbum ‘OK computer’. Toen volgde er nog een even raadselachtig filmpje met teksten uit ‘Climbing up the walls’, nummer 9 op die plaat.

Het gerucht ging al langer de ronde dat er een heruitgave van ‘OK computer’ ging komen. Het album kwam uit op 21 mei 1997, 20 jaar geleden. De geruchten zijn nu dus bevestigd, met deze heruitgave die de naam ‘OKNOTOK’ meekrijgt. De originele plaat krijgt een remaster, er verschijnen acht extra b-kantjes en ook drie nooit eerder uitgegeven nummers. Die heten ‘I promise’, ‘Man of war’ en ‘Lift’. Op 23 juni komt deze heruitgave op de markt.

Het volgende mysterie is of Radiohead die verjaardag deze zomer tijdens de festivals ook gaat vieren. De groep komt op zondag 18 juni naar Best Kept Secret in Nederland, maar dat is al lang uitverkocht. Op 30 juni staan ze op Rock Werchter. Tickets voor die dag zijn nog te koop en vind je achter deze link.