Ride komt mogelijk naar Primavera Sound

door Thomas Konings

Nadat Primavera Sound vorige week de komst van The Strokes bekend maakte via een billboard, lost het festival vandaag vermoedelijk – met alle photoshopposters weet je nooit – op de gekende manier een tweede bevestiging: Ride. Net als vorig jaar kan het Spaanse festival dus misschien uitpakken met de reünie van een grote shoegazeband.

Dat de terugkeer van de groep er zat aan te komen, merkten we eerder door alle activiteit op de band haar YouTubekanaal. In 1996 gaf Ride er de brui aan, de band bracht vier albums uit waarvan vooral het debuut ‘Nowhere’ legendarisch werd. Andy Bell werd na de split bassist bij Oasis en gitarist bij Beady Eye, dat enkele weken geleden dan weer stopte.

Update: De leden van Ride vonden niet enkel dat het tijd werd voor een reünie, maar planden meteen ook al een wereldtour voor volgend jaar. Uit de aangekondigde data blijkt dat de band wel degelijk headliner van dienst zal zijn op Primavera Sound. Verder maakten ze nog enkele andere gigs bekend, waaronder één op 26 mei in Amsterdam. Check de volledige lijst hieronder.

22/05 Glasgow, Schotland – Barrowland Ballroom
23/05 Manchester, UK – Albert Hall
24/05 Londen, UK – Roundhouse
26/05 Amsterdam, Nederland – Paradiso
27/05 Parijs, Frankrijk – Olympia
29/05 Barcelona, Spanje – Primavera Sound Festival
02/06 Toronto, VS – DanForth Music Hall
04/06 New York, VS – Terminal 5
07/06 Londen, UK – Field Day