Rock Werchter 2013 – tickets te koop vanaf 02.11

door Bart Somers

Rock Werchter 2013 vindt plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli in Werchter. De start van de voorverkoop van tickets is gepland voor 2 november. Hou dus zeker www.rockwerchter.be in de gaten.

Vier dagen lang wil het festival weer het beste van nu aanbieden op drie podia. Gevestigde waarden, helden van vroeger en nu en de grote namen krijgen hun stek op de Main Stage. De Pyramid Marquee focust op elektronische muziek in al zijn dansbare vormen op donderdag en vrijdag. Op zaterdag en zondag wordt de programmatie daar aangevuld met aanstormend talent, intieme(re) optredens en dance beats in de late uren. In The Barn is het een fijn weerzien met bekende namen maar evengoed is het de plaats om de helden van morgen te ontdekken.

Rock Werchter wil overtuigd over genres heen blijven programmeren. Dat werd in het verleden steeds gesmaakt. In 2012 kaapte Rock Werchter tijdens Eurosonic in Groningen de European Festival Award voor ‘Best European Festival Line-Up’ weg. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2012 zowat 140.000 (unieke) festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een op voorhand uitverkocht festival.

Met Rammstein maakte Rock Werchter al een eerste headliner bekend voor 2013, al zal niet iedere Indiestyler hier spontaan een juichsalvo voor afvuren. Hopelijk krijgen de volgende namen ons wel enthousiast.

Rock Werchter website