Soap&Skin – Narrow: release op 10.02, live in België en Nederland in april

door Bart Somers

De Oostenrijkse zangeres Anja Plaschg, beter gekend als Soap&Skin, releaset in februari een nieuw album bestaande uit acht songs. In 2010 ontving Plasch tijdens Eurosonic Noorderslag een EBBA award voor haar succes buiten de eigen landsgrenzen met haar debuut ‘Lovetune For Vacuum’, dat ook in België en Nederland een hoop lovende recensies kreeg.

Dat debuut was een duistere ambientplaat die pianomelodieën en elektronische sounds met elkaar vervlocht. Ook op ‘Narrows’ zouden de nummers weer zijn omhuld met een duistere laag die artistieke en creatieve waarde met zich moet meebrengen. Haar aangrijpende stemgeluid moet ervoor zorgen dat je wordt meegenomen in het album vol met heftige levensgebeurtenissen die haar afgelopen jaren hebben getekend. Daarnaast blijft Soap&Skin trouw aan haar zware pianoklanken verpakt met een elektronisch geluid en wisselende ritmes.

Sinds een paar weken is de eerste videoclip ‘Boat Turns Toward the Port’ van dit nieuwe album te bekijken op Youtube. ‘Narrows’ ligt vanaf 10 februari in de winkels.

Soap&Skin live zien kan begin 2012 in Esch-sur-Alzette (Kulturfabrik, 28.02, info & tickets), Brussel (AB, 18.04, info & tickets) en Rotterdam (Motel Mozaïque, 19-22.04, info & tickets)

Soap&Skin website

Album verdeeld door PIAS