SoundBits 100% Londen in de Beursschouwburg op 10.12 – gratis toegang

door Bart Somers

SoundBits: monthly sounds of the underground is de maandelijkse samenwerking tussen Vk* concerts en de Beursschouwburg in het Beurskafee te Brussel. In december doen ze dit onder de vlag 100% Londen. De toegang is gratis, en voor die som krijg je 2 live bands en 1 dj-act te zien.

THE BRANCO HEIST kan je het best omschrijven als een bastaardkind voortgekomen uit een muzikale orgie tussen The La’s, The Jam, The Clash, Kings Of Leon, Bloc Party, Blink 182 en nog veel meer. Ze zijn goed, agressief, hebben killer melodieën, de drang om het te maken en hebben daar ook de songs voor.

TO ARMS ETC wonen in London, maar komen uit alle hoeken van de wereld: Zweden, Wales, Luxemburg en Australië. Door de clash van hun verschillende muzikale en culturele achtergronden, zijn ze in staat geweest een om eigen stijl te creëren: pervers, tijdloze catchy prog-pop zonder het woord retro in de mond te nemen.

De Antwerpse Britpunkers van WAY nemen plaats achter de draaitafels.

Vandaag kondigde de VK overigens de SoundBits van februari 2012 aan. Dan krijgen we een 100% Sweden met Jennie Abrahamson en The Forest and the Trees op de affiche

VK website