Teen Creeps deelt nieuwe single ‘Sidenote’

door Johan Baeten

Op de debuutworp van het Gentse trio Teen Creeps moeten we nog tot april wachten, maar een eerste single is er wel al – en wat voor één. ‘Sidenote’ sleept je moeiteloos mee in een verschroeiende golf van hypermelodieuze gitaren, onverbiddelijke drums, en no nonsense noiseflarden – verpakt in een heerlijk scheurend en ontegensprekelijk ninenties-aandoend geheel. Voeg daar de emotionele oerkreet van oppercreep Bert – “can I be the last thing on your mind?” – Vliegen aan toe; en je krijgt een oorworm van jewelste die ondanks de voor de hand liggende invloeden bijzonder rauw, geloofwaardig en buitengewoon onvervalst klinkt. Dylan Baldi (je weet wel, die gast van Cloud Nothings) liet alvast optekenen dat hij ‘Sidenote’ eigenlijk op zijn naam wou laten noteren. Helaas, Dylan.

Check de videoclip voor ‘Sidenote’ hieronder, waarin Jules Jordens van El Yunque zich aan een lip-sync van het nummer waagt en een voortreffelijke choreografische prestatie neerzet.

‘Birthmarks’, het debuutalbum van Teen Creeps, werd opgenomen door Rory Attwell (Veronica Falls, Yuck), en verschijnt op 6 april via PIAS. Het drietal speelt zaterdag ten dans op We Are Open in Trix. Op 26 april staat Teen Creeps samen met Die Nerven in AB Club.