The Black Heart Rebellion deelt nieuwe muziek voor soundtrack Iraanse vampierenwestern

door Joppe Peeters

The Black Heart Rebellion werkt momenteel aan een eigen soundtrack voor de Iraanse vampierenwestern ‘A girl walks home alone at night’. Dat gebeurt in het kader van het filmfestival MOOOV en in samenwerking met Cactus Muziekcentrum en Het Entrepot, die de band vroegen om muziek te schrijven bij een cultfilm naar keuze. Volgende week kan je hun nieuwe muziek voor het eerst horen tijdens live-voorstellingen met de film op het grote scherm. Vandaag loste TBHR daaruit een eerste fragment.

‘A girl walks home alone at night’ sluit aan bij de muzikale koers die de ex-hardcoreband momenteel vaart. Gaandeweg evolueerde hun stijl naar een meer mysterieuze, donkere sound met invloeden uit het oosten. Een zwart-wit vampierenfilm uit Iran past perfect in dat plaatje. Naar eigen zeggen is het voor de groep een uitdaging om los te komen van de traditionele songstructuren. De zang die je hoort bestaat dan ook enkel uit klanken in een verzonnen taal, om niet te veel aandacht van de film af te leiden. Afgaande op dit eerste fragment, zijn ze in dat laatste alvast geslaagd. Op het volledige stuk is het dus nog even wachten tot de vertoningen plaatsvinden.

Op 22 april is de première in Cinema Liberty in Brugge. Daarna kan je de voorstelling nog zien in The Roxy Theatre in Beringen en op 28 april in Utopolis in Turnhout. The Black Heart Rebellion speelt live op elke voorstelling.