The Chemical Brothers – Don't Think binnenkort te zien in Utopolis

door Bart Somers

Op vrijdag 3 februari zendt Utopolis ‘Don’t Think’ uit, de concertfilm van The Chemical Brothers die later dit jaar als Live CD/DVD wordt uitgebracht. De screenings vinden plaats in hun vestigingen in Mechelen en Turnhout.

‘Don’t Think’ werd opgenomen op zondag 31 juli 2011 toen Tom Rowlands en Ed Simons de hoofdact waren op het befaamde Fuji Rock Festival in Japan. Voor vijftigduizend uitzinnige fans werd de hallucinerende, audiovisuele show vastgelegd met 21 camera’s door regisseur Adam Smith.

‘Don’t Think’ brengt de synergie tussen geluid, film en licht en het effect dat het optreden op het uitgelaten publiek heeft bijna tastbaar over. Het is als een magische, psychedelische trip, waarbij de bioscoopbezoeker de show niet alleen ziet en hoort, maar ook voelt.

Ed Simons: ‘Don’t Think’ is the closest I will ever get to being at a Chemical Brothers show… and yeah, it’s a beautiful experience

Een exclusieve preview is te zien op de website van de film. Een ticket kost 7,50 euro per persoon en is beschikbaar aan de kassa of op de website van Utopolis.

The Chemical Brothers zijn een van dé toonaangevende dance-groepen van de voorbije decennia. Met hun ‘Block Rockin’ Beats’ en hallucinante shows wisten Tom Rowlands en Ed Simons zich te plaatsen in het uitzonderlijk rijtje dance-acts die niet alleen in de hitlijsten, maar ook op grote podia weten te scoren.Hits als ‘Hey Boy Hey Girl’, ‘Star Guitar’, ‘Galvanize’ en ‘Do It Again’ vormen de soundtrack van de jaren 2000.

The Chemical Brothers website

DVD verdeeld door EMI