Thé Lau – Platina Blues: laatste album van The Scene-frontman te koop vanaf 13 juni

door Bart Somers

Thé Lau neemt dit jaar afscheid. De zanger en schrijver van onder meer ‘Iedereen Is Van De Wereld’, ‘Open’ en ‘Blauw’ heeft al enige tijd kanker. Op 13 juni verschijnt zijn laatste album ‘Platina Blues’.

“Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek”, aldus Thé Lau. De zanger geeft in juni nog vier grote concerten in Nederland en België, waaronder voor het eerst in zijn carrière een show op Pinkpop en een concert in de Heineken Music Hall. Daarnaast werkt hij aan een grote roman die zal verschijnen bij Lebowski Publishers. En dan is er het album ‘Platina Blues’, een bijzonder muziekstuk dat zijn recente ervaring in het ziekenhuis beschrijft. Tom Barman van dEUS mocht het album onlangs al horen en beschreef het als “Pakkend, bloedmooi, uitstekend gedoseerd. Ik denk dat het een meesterwerk is”.

Over het album, dat opvallend genoeg geen tracklisting kent, schreef Thé Lau zelf: “Platina Blues is een muzikale droomreis. Het stuk, een ostinato van 40 minuten, speelt zich af tussen 1u en 6u ‘s nachts in kamer 10 op de 5e etage van een ziekenhuis. De dromer kijkt door een raam vol regendruppels uit over de stad en wordt, gekoppeld aan een morfine-infuus meegesleept in een roes waarin hij door engelen wordt toegezongen, een dwaallicht volgend, het ziekenhuis uitsluipt en door troosteloze buitenwijken, verlaten weiden, donkere bossen en langs kolkende rivieren rondzwerft tot aan de top van een berg waar hij, boven de wolken en beschermd door het licht van de maan aan zijn vervolger, de ‘kale haveloze dood’, zal ontsnappen. Zal het lukken? Zijn dromen zijn ‘verboden voor de dood’, maar of die er ook zo over denkt…’.

Thé Lau live zien kan binnenkort onder meer in Antwerpen (Lotto Arena, 14.06, info & tickets) en Brussel (AB, 21.06, info & tickets). Check de website van de zanger voor meer concerten.

Verdeeld door PIAS