The Smiths plannen reünie zonder Morrissey en Johnny Marr

door Frederik Jacobs

Update: Via een woordvoerder liet Andy Rourke intussen weten dat hij niets te maken heeft met deze reünieconcerten. De bassist heeft ook zelf een statement naar buiten gebracht waarin hij zegt dat niets omtrent zijn bijdrage aan deze optredens werd bevestigd noch goedgekeurd.

Drie leden van The Smiths zullen weer samenkomen en enkele shows spelen. Het gaat om bassist Andy Rourke, drummer Mike Joyce en tweede gitarist Craig Gannon. Opvallend; sleutelfiguren Morrissey en Johnny Marr zullen er dus niet bij zijn. Het project zal ‘Classically Smiths’ heten, en het trio zal tijdens shows in Londen, Manchester en Edinburgh begeleid worden door het klassieke Camerata Orchestra. Daarna volgt wellicht een meer uitgebreide tour.

“Ik kijk er erg naar uit om weer met Andy en Craig Samen te spelen”, klinkt het bij Joyce. “Het integreren van een heel orkest in onze sound zal het geheel naar een hoger niveau tillen”. Volgens de drummer zullen er zeker Smiths-klassiekers gespeeld worden, maar komt er evengoed materiaal aan bod dat nog nooit live is gespeeld.

Wie de zanglijnen van Morrissey op zich zal nemen, is nog onduidelijk. De ex-frontman bracht recent nog het verrassend goede ‘Low in high school‘ uit en is dit voorjaar op solotournee.

Reeds bevestigde speeldata

28 juni: Manchester , O2 Apollo.

29 juni: Londen O2 Academy, Brixton.

2 juli: Edinburgh, Usher Hall.