Tom McRae kondigt zevende album ‘Did I sleep and miss the border?’ aan

door Jason Callewaert

De Britse singer-songwriter Tom McRae brengt in mei zijn zevende studio-album uit. De opvolger van het akoestische ‘From the lowlands’ zal ‘Did I sleep and miss the border?’ heten en verschijnt op 11 mei.

Het wordt een plaat die anders is dan wat we eerder al hoorden. De zanger grijpt terug naar de bandformule en zal het album dan ook uitbrengen onder de naam Tom McRae en The Standing Band. Het idee voor dit project ontstond al in 2010 en de muziek werd verspreid over de jaren geschreven en opgenomen in Wales, Somerset en Los Angeles.

Hoewel ‘Did I sleep and miss the border?’ pas in mei uitkomt, is het vanaf vandaag beschikbaar als pre-order op zijn website, met exclusieve extra’s voor de snelle beslissers. Dit gaat van een directe instant download van één van de nieuwe nummers, bonus tracks tot whiskey flacons en voor 50 pond krijg je een volledig limited edition-pakket in je brievenbus. Wie nog meer budget voor handen heeft, kan zelfs voor één van de gitaren van de Brit gaan.

McRae bevestigt zijn goede band met België door het album voorlopig enkel bij ons voor te stellen. Dat doet hij op 16 mei in de kerk van Zwevegem in het kader van het ‘In Heaven’-project van De Kreun (info en tickets) en op 10 juli op Les Ardentes (info en tickets). Een volledige tournee, met band, volgt in de herfst.