vi.be media: Indiestyle.be over Roxie Horse

door Bram Pollers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Roxie Horse voor.

Roxie Horse is een kwartet van muzikaal gelijkgestemden komend uit verschillende uithoeken van Vlaanderen. Hun muziek teert op dominant aanwezige drums en een handvol intrigerende stemmen, gesteund door begeleidende toetsen. ‘Poor Charlie’ is het nummer dat ons volledig over de streep getrokken heeft: een in elektronica gedrenkte compositie die de samenzang van (vermoedelijk) de twee zusjes van de groep centraal stelt. Het geluid van beide stemmen smelt samen alsof het hier om één prachtig geheel gaat.

Ook wanneer de dames het zingen overlaten aan de enige mannelijke telg van de groep, zoals in ‘The Fifth Street’, zit het wel snor. Deze jongeheer geeft ons bij momenten de indruk dat we naar Jinte Deprez aan het luisteren zijn en ook muzikaal sluit het nummer wel enigszins aan bij Balthazar. Op het dromerige ‘The Air is So Electric’ zijn het weer de verenigde stemmen die ons naar de keel grijpen, al kan de song op zich niet tippen aan de twee eerder vermelde liederen.

Roxie Horse heeft misschien nog wel wat werk voor de boeg, maar ze zijn zeker en vast een ruwe diamant in ons Vlaamse muzieklandschap. Ze hebben zoveel troeven, dat ze in de nabije toekomst wel eens menig liefhebber zouden kunnen verrassen.

Roxie Horse op vi.be