vi.be media: Indiestyle over Humanga Danga

door Bram Pollers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Humanga Danga voor.

Een drietal weken geleden ging Nordmann met de zilveren medaille lopen in ’s lands bekendste rockrally. De groep, die afwisselend naar jazz en rock neigde, had één groot voordeel ten opzichte van zijn medekandidaten, namelijk de alomtegenwoordige saxofoon. Maar het instrument hoeft niet per se hand in hand te gaan met jazz. Het zijn immers de zwoele tonen van de sax die Humanga Danga tot zo’n intrigerend project maken.

‘Abu Dhabi’ koppelt deze broeierige vibe aan zeer dansbare ska. De opmerkelijke combinatie zorgt voor een fris geheel en lijkt gemaakt om zomerfestivals in te pakken. ‘Nude On The Moon’ is dan weer een valse trage waar de schuifelende gitaar de blazers in de spotlights zet op het einde. De strakke ritmesectie op ‘Orchestrion’geeft diezelfde gitaar dan weer de ruimte om de hoofdrol op te eisen zodat die het hele nummer een weerbarstige, meeslepende solo schijnt te spelen.

In 1994 forceerde ‘Pulp Fiction’ een heuse surfrockrevival door ‘Misirlou’ in de versie van Dick Dale & His Del-Tones op te nemen in zijn soundtrack. Intussen zijn we twintig jaar verder, en het instrumentale surfgenre is verbleekt tot een vage trip down memory lane. Humanga Danga kan misschien alvast solliciteren bij Tarantino, want hun eigentijdse kijk zou de muziekstijl plotsklaps nieuw leven kunnen inblazen.

Humanga Danga op vi.be