vi.be MEDIA: Indiestyle over Zinger

door Vincent Coomans

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Zinger voor.

Toen we een tijdje geleden de EP ‘Rainbow Underwear’ kregen, waren we al overtuigd van het grote talent dat in de bandleden van Zinger zat. Tegenwoordig blijkt dat helemaal terecht. Recent nog kaapten de Oost- en West-Vlamingen de eerste plaats weg in De Beloften, een concours dat in het verleden acts als The Bony King of Nowhere en Intergalactic Lovers wist te lanceren. Het ziet er naar uit dat Zinger datzelfde lot beschoren is. Aan de succesformule van de EP werd niks veranderd. ‘Classifieds’ belichaamt nog steeds de basisprincipes van het “Zingerschap”. Zo horen we luchtige synths, de zachte hoge stem van Pieter Deknudt en de holle euforische drums die we ook in eerdere songs van de band hoorden. Stubru pikte de single reeds op en dat is zoals steeds een fameuze referentie.

Zinger flirt voortdurend met bands als Phoenix, Passion Pit en Delphic maar weet in de nieuwe nummers die invloeden voldoende af te schudden om tot een eigen veelzeggend gezicht te komen. Neem nu het dansbare spacy ‘Astrea’ waarvan de melodie catchy genoeg is om het na één luisterbeurt al perfect mee te zingen of het heerlijke ‘Meadow’ dat steunt op een diepe bas en een zwoele, loungy zanglijn. Zinger is zo’n type band waar helemaal niks mis mee is en die voldoende hitpotentie in zich heeft om uit te groeien tot de nieuwste hype. Dat vooruitgestuurde single ‘Classifieds’ op het moment van dit schrijven afgemixt wordt in de hippe Abbey Road-studio door Frank Arkwright (Bloc Party, Coldplay, The Smiths, Arcade Fire en The Killers) zet onze lofrede alleen maar kracht bij. Wees de hype voor lieve mensen.

Zinger op vi.be

Poppunt