Wastelands Festival in Gent – tickets te koop, line up met oa John Maus en nick nicely

door Bart Somers

In de oude Gentse Dokken vindt op zaterdag 11 augustus 2012 een nieuw festival plaats, toepasselijk Wastelands genaamd. En deze eerste editie heeft reeds een line-up om u tegen te zeggen. Van de enigmatische John Maus tot cultfiguur nick nicely, van trance doll Pictureplane tot de subtiele disco diva Maria Minerva, en crooner Street Gnar.

Wastelands presenteert niet alleen een unieke line-up maar staat ook voor een organische en ecologische aanpak. De catering zal worden verzorgd door Vegan Peasant, een creatief veganistisch initiatief uit Hackney, Londen.

Meer info & tickets:
Vvk 15 euro // Adk 20 euro
http://wastelandsfestival.tumblr.com
http://facebook.com/wastelandsfestival

Line-Up (en een woordje uitleg van de organisatoren)

John Maus (US)
Songs die neigen naar manifesten en intense live performances maken John Maus tot een van de meest spraakmakende artiesten van het laatste decennium. In het verleden verzorgde hij de toetsen bij vrienden Ariel Pink, Animal Collective en Panda Bear maar in de afgelopen tien jaar bracht hij ook verschillende eigen releases uit. Zijn laatste album, ‘We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves’, werd vorig jaar unaniem lovend ontvangen – en terecht.

nick nicely (UK/DE)

nick nicely speelt een exclusieve show voor Wastelands. Tegenwoordig woont hij in Hamburg maar in de late jaren 80 maakte hij oproer in London als een van de organisatoren achter verschillende illegale raves. Hoewel hij in het begin ondergewaardeerd werd als psychedelische songwriter, verkreeg hij mettertijd een cultstatus. Vooraanstaand indielabel Captured Tracks (cfr. Dum Dum Girls, Beach Fossils) bracht recent een compilatie LP uit van zijn beste songs.

Pictureplane (US)

Travis Egedy startte al met muziek maken in 2004 maar bleef onder de radar tot 2009 toen zijn ‘Dark Rift’ uitkwam en hij tourde met HEALTH en Washed Out. ‘Thee Physical’, zijn opvolger uit 2011, bezorgde hem nog meer toegewijde fans. Pictureplane blaast nieuw leven in de eurohouse en trance en zijn shows monden keer op keer uit in een echte rave.

Maria Minerva (ESTONIA/UK)

Ze noemt haar muziek zelf 21ste eeuwse folk maar wij vinden dat Maria Minarva de muren tussen slaapkamer en dansvloer sloopt met haar subtiele disco. Ze is betrokken bij zowel Not Not Fun als 100% Silk – de meest cutting edge labels wat betreft elektronische muziek op dit moment – en daarom niet zomaar een vis in de (muzikale) zee.

Street Gnar (US)

Geboren en getogen in Kentucky verhuisde de eenzame jonge ziel Case Mahan naar een New Yorkse slaapkamer om er te werken aan zijn filmprojecten. Uiteindelijk richtte hij zich op muziek en creëerde bijhorende videoclips. Op korte tijd slaagde hij erin twee excellente albums vol hartenbrekers en wonderlijke popsongs te maken. Voor fans van Kurt Vile en The War on Drugs.

Meer info & tickets:
Vvk 15 euro // Adk 20 euro
http://wastelandsfestival.tumblr.com
http://facebook.com/wastelandsfestival