WeForest en Join The Pipe krijgen steun van Milow, die ook 3de concert aankondigt in Het Depot

door Bart Somers

Je moet ‘m gevolgd hebben van in het prille begin om het te geloven, maar Milow is een indie-artiest pur sang en een selfmade man tot en met. En eentje met het hart op de juiste plaats bovendien. Na de grootste tour uit zijn carrière in de herfst van 2011, keert Milow een jaar later terug naar zijn roots. Dit najaar, om de release van zijn tweede live-cd ‘From North to South (Live)’ op 19 oktober te vieren, kiest de Belgische singer-songwriter voor een beperkt aantal unplugged concerten (alle tourdata hier) in intieme zalen in Europa. Milow wil van de gelegenheid gebruik maken om samen te werken met twee organisaties.

Ten eerste: Join the Pipe, een non-profit organisatie die het drinken van leidingwater wil promoten om duur flessenwater overbodig te maken, en tegelijk streeft naar een eerlijke verdeling van vers drinkwater in ontwikkelingslanden. Tijdens de najaarsconcerten van Milow zullen er speciale Join the Pipe-waterflessen verkocht worden, waarbij alle opbrengsten gebruikt zullen worden voor het financieren van 1 of meerdere drinkwaterpompen in een ontwikkelingsland.

Ten tweede: voor elk verkocht concertticket van de Europese najaarstournee én voor elk fysiek verkocht exemplaar van het nieuwe live album, engageert Milow zich om in samenwerking met de organisatie WeForest een boom te (laten) planten, met als doel een zo hoog mogelijk aantal te halen tegen eind december. Vanaf eind oktober zal je op de website van Milow dagelijks het bos kunnen zien aangroeien

Meer details op de mini-website milow.com/sustainable, die vandaag werd gelanceerd.

En net op de dag dat Milow dit aankondigt, krijgen we via Het Depot te horen dat de man een extra concert zal spelen in de Leuvense zaal, en wel op 23.12. Hier klikken voor tickets en verdere info. de opbrengst van de 3 exclusieve eindejaarsconcerten in Het Depot gaat ook al naar het goede doel, meer bepaald naar het schoolproject Tuburan Institute in de Filipijnse stad Davao.