Over ons

Indiestyle creëert een platform voor jonge, creatieve mensen om aan muziekjournalistiek te kunnen doen en tracht daarbij de focus te leggen op het breeddenkend beschouwen van hedendaagse muziek en het steunen van minder bekende bands en artiesten. Hieronder vind je een overzicht van alle schrijvers die al hebben bijgedragen aan onze site. Bereik onze hoofdredacteur via mattias@indiestyle.be

Adriaan Fillet

Agathe Danon

Agathe was vroeger koningin van Engeland, maar heeft besloten zich terug te trekken om een bescheiden en nuttig leven te gaan leiden.

Aida Gabriels

Alexander Spriet

Andre Joosse

Andre is popfotograaf, zijn foto’s zijn naast deze site ook te bewonderen op www.popshot.nl. Naast muziek fotografeert Andre nog meer, check zijn portfoliosite www.andrejoosse.nl.

Anke Verbeke

Anneke Peeters

Annelore Peeters

Anthony Brynaert

Anthony studeert Muziekmanagement aan PXL Music in Hasselt, schrijft over zijn Alex G-crush op indiestyle punt be en houdt de community van deze fijne site mee staande. Verder heeft hij extreem goede smaak (hoewel hij de tweede plaat van CHVRCHES prefereert boven de eerste) en kent hij alles van popmuziek in z'n meest progressieve vormen.

Anton Creemers

Arnout Coppieters

Bart Martens

Bart Somers

Bart is de oprichter van Indiestyle, bewaakt de artistieke lijn en selecteert indie/rock tunes voor www.22tracks.com. Speelde als dj Brett Summers al in Botanique, AB, Beursschouwburg, Muziekodroom, TRIX, Effenaar en een pak andere plaatsen. Te boeken via de message-functie op www.facebook.com/iambrettsummers

Bart Vander Sanden

Bart is een grote fan van de betere indiemuziek, en maakt deel uit van het fotografenteam van Indiestyle, waardoor hij dus regelmatig te spotten is in de Brusselse concertzalen. Tevens is hij de webdesigner van deze site.

Beau Janssens

Bert Puype

Bert Savels

Bert Scheemaker

Bram de Greve

Bram De Wilde

Bram Pollers

Bram is een student Commerciële Communicatie met een liefde voor muziek. Hij is gedeeltelijk opgegroeid in de platenwinkel van zijn nonkel, waar hij kennis maakte met rock, blues, jazz en andere genres. Sinds kort deelt hij zijn liefde voor muziek met Indiestyle, in de vorm van reviews.

Caroline De Meyer

Caroline Vandekerckhove

Céline Tronquo

Charlotte Bidee

Christel Schoepen

Mijn fotografisch avontuur, een passie die op latere leeftijd pas echt zijn intrede heeft gedaan, begon slechts in 2009. Een jaar nadien startte ik met een tweedaagse cursus concertfotografie. In het dagelijkse leven tracht ik de leerlingen van het eerste leerjaar te leren lezen, schrijven en rekenen. Verder ga ik graag op reis (met de camera in de hand) en hoop ik nog ooit eens prachtige beelden in Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Azië te kunnen schieten.

Daan Leber

Damon De Backer

Dennis Janssens

devusr

Dries Vaesen

Ellen Van Hoegaerden

Emily Griffiths

Erik Van Damme

Erik is postbode van beroep. Zijn voornaamste hobby’s zijn de zwemsport en muziek. Sinds zijn prille jeugdjaren begin jaren ‘80 is hij op menig festival/concert te vinden. Sinds kort schrijft hij ook reviews, voor Indiestyle vooral van cd’s. Je vindt hem ook terug op www.last.fm/user/GothicBowie666.

Esther Plessers

Esther is een rasecht taalliefhebster: fan van de betere woordspeling, de treffende zinsnede en een fijne dosis welgemikte adjectieven. Laat met veel goesting haar schrijfvirus los op reviews voor Indiestyle.

Filip Tyskens

Filip Van Der Elst

Filip komt uit Brussel, studeert te Leuven en is gepassioneerd door alles wat met muziek te maken heeft. Zijn leven zal veranderde voorgoed toen hij op 01.07.2006, zijn eerste Rock Werchter, Sigur Rós voor het eerst live aan het werk zag. Sindsdien kan je hem met de regelmaat van de klok terugvinden in de vele kleine én grote concertzalen die België rijk is.

Florian Strik

Frederik Jacobs

Geerhard Verbeelen

Gert Thijs

Gert is een enthousiaste muziekliefhebber die meer dan twintig jaar geleden de muziek ingetrokken werd door Pixies, The Stone Roses en Nick Cave. Nog steeds gaat hij met een open geest op zoek naar nieuwe parels die hem weten te raken en die hij graag deelt met de wereld.

Gert Vanlerberghe

Gertie van den Bosch

Gilles Dierickx

Guillaume De Grieve

Guillaume Decock

Hanne Craye

Imke van Steenkiste

Indiestyle Redactie

Indiestyle

Iris Wyckmans

Jacky Ypzsilon

Jasmijn Decuyper

Jason Callewaert

Jason zijn muzikale wereld ging open toen hij op veertienjarige leeftijd The Who en Pink Floyd ontdekte. Een jaar later leerde hij gitaar spelen en al gauw werd hij als de muzikale encyclopedie van zijn vriendenkring beschouwd. Vastbesloten om op een dag ook zelf deel uit te maken van de muziekindustrie, behaalde hij een bachelordiploma Eventmanagement en woont hij momenteel in Engeland waar hij een opleiding Tourmanagement & Production volgt.

Jasper De Spiegeleer

Jelle Geuns

Jens Buelens

Jens De Meester

Jens Van Lathem

Een zwabber is iemand die denkt dat hij gabber is.

Jens Wijnants

Johan Baeten

Johan De Man

Johan gaat al 25 jaar naar concerten, in het begin vooral New Wave en Gothic, sinds de jaren 90 ook independent en singer-songwriter. Als amateurconcertfotograaf kan hij zijn passie voor muziek en fotografie combineren. Daarnaast fotografeert hij ook graag in de natuur, vooral insecten en paddestoelen. Verder is hij nog actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties.

Jonas Van Laere

Joris Blondeel

Kevin Bruggeman

Kobe Schepers

Koen Kordier

Koenraad Stevens

Laura Persijn

Laura Van Eeckhout

Liam Giraerts

Lindsey De Laet

Lindsi Dendauw

Lotte Torsin

Louis Janart

Louis (startwithmusic.wordpress.com) is al enkele jaren grote fan van de betere Britpop en geraakt maar niet verlost van zijn Beatles-verslaving. Vooral op concerten van Britse artiesten kan je hem terugvinden in de kleinere zalen in binnen- en buitenland. Hij volgt de vakpers op de voet om op de hoogte te blijven van de nieuwe hypes en betere reünies.

Marie Jacobs

Martijn Bas

Martin de Kruijter

Martin is een muzikale omnivoor met hele duidelijke voor- en afkeuren. Naast schrijver voor Indiestyle.be is hij ook adjunct-hoofdredacteur van 3voor12ZuidHolland.nl en Zinesters.nl

Mats Antonissen

Matthias Desmet

Mattias Goossens

Hoofdredacteur

Max De Moor

Michelle Geerardyn

Michiel Dierickx

Milena Maenhaut

Naomi Hubert

Nathalie Van Raemdonck

Nick De Baerdemaeker

Nicolas D'Exelle

Nicolas is een student taal -en letterkunde en liefhebber van diverse soorten muziek. (Indie)rock is zijn grote liefde, die hij als zanger/gitarist ook af en toe op het podium tentoonspreidt.

Pascal Vandenberghe

Phara Elsen

Phara houdt van mode en alles wat ermee te maken heeft. Het is zo inspirerend en eindeloos innoverend, dat je er nooit genoeg van krijgt. Ze kan ook genieten van een kop groene thee, zelf kleren maken, optredens (vooral in de Botanique) en bovenal heel veel zoetigheden. Phara’s persoonlijke blog kan je bezoeken op http://neonandmaria.blogspot.com

Pieter D'Hooghe

Pieter Sips

Pieter Verrijssen

Quinten Jacobs

Rana Cools

Redactie

Robin Dua

Trekt foto’s en geniet van de indiescene in en buiten België. http://www.flickr.com/photos/robindua/. Heeft geen lievelingskleuren en doet ook niet aan Yoga.

Robin Stroop

Robin is behalve schrijver op dit mooie medium, ook hoofdredacteur/ eindbaas van Zinesters en 3voor12 Zuid-Holland, en mint muziek en kledderen in woord en beeld alsof d’r thans pastelkleurige haar er van afhangt.

Romina Cucchiara

Sam Hendriks

Sam Hendriks is studente Communicatiewetenschappen aan Universiteit Antwerpen. In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met het bekijken van de 1000 beste films volgens 'They Shoot Pictures, Don't They?' en muziek natuurlijk.

Sanne Gommers

Sigi Willems

Simon Kremar

Stan Pannier

Stijn Ringoir

Sven Volckerijck

Sven Volckerijck reviewt albums en concerten voor Indiestyle, en blogt al enkele jaren over muziek, boeken en films (en andere dingen) op deongeletterdewanhoop.blogspot.com.

Thomas Konings

#hoofdredacteur, thomas@indiestyle.be

Tiffany Devos

Tiffany is een jonge twintiger, communicatiewetenschapper en fan van indie, optredens en Gent.

Tina Herbots

Tina is een studente fotografie, en dit is samen met muziek haar passie. Haar foto’s vind je op tinnadiwoods.tumblr.com/ en ze werd als rising talent geselecteerd door de Britse website www.musicphotographers.co.uk/.

Tobias Cobbaert

Tom Clabots

Tom Peeters

Loopt naïef van de ene vallende ster naar de andere en zet daarbij zijn hart open voor alle mooie dingen in de wereld, met als persoonlijke toppers reizen, literatuur en muziek. Verdient zijn brood, pinten en privéjachten als freelance beroepsjournalist voor onder meer P-magazine en Ché.

Wim Hermans

Wouter Jaques

Wouter is gepassioneerd door muziek die buiten de lijntjes durft te kleuren, en houdt er mede dankzij zijn klassieke opleiding van om deze in alle aspecten te ontleden en te becommentariëren. Naast schrijven maakt hij als Gentenaar en Democrazy-vrijwilliger maar al te graag gebruik van de overvloed aan mogelijkheden om nieuwe muziek live te beleven.

Wouter Ollevier

Xavier Marquis

Xavier voelt zich pas écht in zijn element in de donkere sferen van een concertzaal, verborgen achter een camera. Aan de muziek mag voor hem een duister kantje zitten, al is een béétje licht op het podium geen overbodige luxe.

Yanni Ratajczyk

Yanni is een Antwerpse Filosofiestudent en een fervent reiziger doorheen het muzikale spectrum. Af en toe maakt hij een stop en gaat hij naar optredens, schrijft voor Indiestyle, of maakt zelf muziek.

Yannick Verhasselt

Yelke Van Laer

Zeno Van Moerkerke

Ziggy Adriaensens

Laatste artikels

In de kijker

Meer Indiestyle