Zandloper

Dawn Richard lost met ‘Wake up’ (alweer) een (sterke) single

Dawn Richard blijft maar nieuw materiaal uitbrengen. Begin dit jaar was er een eerste single ‘Not above that’, dan volgde vorige week een ep ‘Infrared’ en nu komt de r&b-artieste met ‘Wake up’ naar buiten. Stream het hierboven, het nummer verlaat de intieme richting van ‘Infrared’ voor de meest bombastische experimentele pop van ‘Not above that’.

Neem een plons in deze afspeellijst met onze favoriete nummers van 2016

Je las het wel of je las het niet: vanaf deze week spreken we over “plonsjes van de week” in plaats van “punch, brothers, punch” als we op zondag de beste nieuwe singles overlopen. We hebben nog steeds een playlist die daarbij hoort, al staan lang niet alle nummers op Spotify. Deze week konden we lekkers van onder meer Dawn Richard, Yumi Zouma en Nothing toevoegen, check de volledige afspeellijst hieronder (volg hem hier) en check hier onze 10 favoriete liedjes van de voorbije week.

Maria Usbeck deelt nieuw, door Caroline Polachek geproducet nummer ‘Uno de tus ojos’

Maria Usbeck brengt binnenkort een nieuw album ‘Amparo’ uit via Labrador Records (Cascine in de VS). Voor de plaat kreeg de artieste een beetje hulp van Chairlift-mevrouw Caroline Polachek. Nadat we eerder de mooie ambient-pop van ‘Moai y yo‘ te horen kregen, deelt Usbeck nu een tweede single ‘Una de tus ojos’; alweer een Spaanstalig liedje dat erg organisch en ingetogen aanvoelt. Stream het hierboven.

Olga Bell deelt nieuwe single ‘ATA’ uit album ‘Tempo’

Eind volgende maand brengt Olga Bell via One Little Indian een nieuw album, ‘Tempo’, uit. Daaruit kregen we al het meer dan prettige ‘Randomness‘ te horen, nu deelt de artieste in de vorm van ‘ATA’ een minder dansbaar en minder voor de hand liggend nieuw liedje. Stream het hierboven.

Jorja Smith volgt debuut- en doorbraaksong ‘Blue lights’ op met ‘A prince’

Uit het niks kwam Jorja Smith schijnbaar met een verschrikkelijk goed wereldnummer naar buiten. De hele wereld viel twee maanden geleden als een blok voor het mooie ‘Blue lights‘. Nu heeft de Britse in de vorm van de Maverick Sabre-samenwerking ‘A prince’ een nieuwe r&b-single klaar. Stream hem hierboven.

Nothing deelt ‘Eaten by worms’ uit album ‘Tired of tomorrow’

Nothing wist een paar weken geleden te verbazen met het sterke ‘Vertigo flowers’, nu heeft de band een volgende single op de wereld losgelaten: ‘Eaten by worms’. Stream het nummer hierboven. Nieuw album ‘Tired of tomorrow’ komt uit in mei.

Kanye West deelt ‘Ultralight prayer’, variatie op ‘Ultralight beam’

Aangezien er nooit genoeg ‘Ultralight beam’ kan zijn en Kanye dat ook lijkt te beseffen, zwierde de rapper ‘Ultralight prayer’ op het internet; een quasi-a capella-variant op de opener van ‘The life of Pablo’. Stream het nummer hierboven. Veel meer dan “vrolijk Pasen” heeft Ye voorlopig nog niet gemeld over de song.

Parquet Courts delen puntige nieuwe single ‘Outside’

Dra komt er een nieuwe langspeler van Parquet Courts uit en vandaag deelde de band een derde single uit dat werk. ‘Outside’ klokt af op minder dan twee minuten en klinkt als een prikkelende mix van britpopklanken en lo-fi Amerikaanse rock. Stream hierboven.

Belgische band Beffroi deelt electro-popliedje ‘Faint’ met internationale allure

Het is je helemaal vergeven als je nog nooit van de Belgische band Beffroi hebt gehoord. Het tweetal lijkt in Vlaanderen immers nog niet echt helemaal doorgebroken. Hoe het ook zij: vandaag deelde het duo een nieuw electro-popliedje dat gemaakt is om hoge toppen te scheren in het blogwereldje. Het nummer – dat overigens een première kreeg via het Britse magazine Clash – verschijnt samen met het eerder gedeelde, vrij viraal gegane ‘Swim’ op een ep.

Kevin Morby deelt nieuw nummer ‘Dorothy’ uit ‘Singing saw’

Kevin Morby heeft een nieuw album in de steigers staan: ‘Singing saw’. Daaruit deelden we eerder al ‘I have been to the mountain‘. Beluister nu een tweede single, het rijke en gedreven ‘Dorothy’ hierboven. Op 7 mei speelt de Amerikaan in het Brusselse Atelier 210 (info & tickets). Check hier nog eens onze review van ‘s mans vorige album ‘Still life’.

Volgende pagina

Laatste artikels

Zandloper

Discovery

Wedstrijden

In de kijker

Meer Indiestyle

Tips

Autumn Falls 2017