Alpha 2.1 – Eternity: Mix van electrogeluiden met een knipoog naar het verleden

door Erik Van Damme

Alpha 2.1 is een electropoptrio uit Brussel. Ze brachten twee jaar geleden hun eerste album uit en zijn nu klaar voor een opvolger. ‘Eternity’ bevat elf zeer dansbare nummers. Op het eerste zicht lijken we een typisch electrogeluid voorgeschoteld te krijgen, met een knipoog naar het verleden. Vergis je echter niet, het is veel meer dan dat geworden.

Het hoogtepunt ligt niet enkel bij de klinkende beats. Ook en vooral de vocale aankleding is gewoon magisch. Het zorgt ervoor dat het niveau van deze plaat naar omhoog wordt gehaald. Net dat ze met hun sound ook durven teruggaan naar het verleden maakt het geheel nog interessanter. Neem daarbij de nodige variatie in het geluid en we spreken van een geslaagd concept.

We krijgen een mix van genres over ons heen. Ergens in de verte menen we zelfs wat EBM-invloeden waar te nemen. Dit is wederom de verdienste van de vocalen, het stemgeluid zorgt haast voor een post-punksfeertje. Het balanceren tussen rock, dansbare electro en iets of wat donkere invloeden zorgt ervoor dat dit niet zomaar een zoveelste dance plaat is geworden. De liefhebber van pure indie en de fan van elektronische muziek zal hierin daardoor zijn gading kunnen vinden.

Op het randje van experimenteren met geluiden, met steeds die vette knipoog naar andere genres, daar draait het vooral om. Het klinkt niet hard en koud, zoals dit vaak gebeurt bij elektronische muziek, maar eerder hartverwarmend. Het lijkt wel een dansbaar plaatje dat ook een gevoelige snaar kan raken. Daarom alleen al zouden we durven zeggen dat Alpha 2.1 hun popelectro voorziet van een andere wind die je niet elke dag tegenkomt in dit genre.

Alpha 2.1 Facebook

Album verdeeld door LC Music