Archie Bronson Outfit – Wild crush: groovy en broeierig

door Pieter Malliet

Ook op hun vierde langspeler kiest Archie Bronson Outfit voor een niet al te klinische aanpak waardoor hun recyclage van een resem uit de jaren 60 en 70 stammende elementen organisch, natuurlijk en behoorlijk levendig voor de dag komt. Neem daar nog bij dat we op ‘Wild Crush’ een aantal erg poppy momenten tegenkomen, en je weet dat we met een tamelijk vlot verteerbaar album te maken hebben.

Afgewerkt met de geregeld in een flinke portie distortion verdrinkende lamenterende vocalen van Sam Windett krijgen we een mix van fuzzy bluesrock, psychedelica, garage en bij gelegenheid zelfs laidback countryrock voorgeschoteld. Geholpen door de aanwezigheid van Duke Garwood op saxofoon, mikken de Britten op een groovy en broeierige sfeerschepping.

Vernieuwend kan je ‘Wild crush’ bezwaarlijk noemen, de songs zijn misschien net niet sterk genoeg en in zijn geheel missen we ook wat consistentie. Dit neemt echter niet weg dat je kan spreken van een prima en best wel onderhoudend album.

Archie Bronson Outfit live aan het werk zien kan binnenkort onder andere in Herk-de-Stad (Rock Herk, 19.07, info & tickets)

Archie Bronson Outfit website

Album verdeeld door V2