Bee and Flower – Suspension: donkere ondertoon

door Erik Van Damme

Bee and Flower is de band rond zangeres Dana Schechter, misschien nog het best gekend via The Angels of Light of van American Music club. Doet dit bij iemand een belletje rinkelen? In het verleden bracht de groep een mix van post-rock met een duister kantje, waarbij vooral de stem van Dana het middelpunt vormde. Dit is nu niet echt anders, al klinkt deze nieuwe release net iets toegankelijker.

De ondertoon is nog steeds droevig en raakt een gevoelige snaar, maar naast de gebruikelijk post-rock zijn er ook meer alt-country en indie invloeden te herkennen. Het mooie is de aanvulling van de zang met keyboards, drum, trompet, viool en zelfs klokkenspel. Dit wil zeggen dat de inbreng van de andere bandleden op deze nieuwste zeker niet mag onderschat worden, integendeel. Daardoor komt het geheel ook meer over als een samenwerking van alle leden, en krijg je niet het gevoel dat dit Dana + band is, maar wel degelijk Bee and Flower in zijn geheel. Door deze bonte variatie van instrumenten is dit een uiterst sfeervol album geworden telkens met een donkere ondertoon zo eigen aan deze groep.

‘Suspension’ blijft de roots trouw en lijkt zich iets meer toe te spitsen op een ruimer publiek en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Denk maar aan bijvoorbeeld Tindersticks, een band waar de Bee and Flower-sound heel dicht naar neigt. Het resultaat is een toegankelijke parel van een plaat.

Bee and Flower website

Album verdeeld door Cheap Satanism Records