Bleached – Ride Your Heart: visitekaartje met weerhaken

door Pieter Malliet

Uit de as van het in 2010 ter ziele gegane Mika Miko herrijzen de zussen Jennifer en Jessica Clavin overtuigend als Bleached. Met hun erg catchy, alternatieve poppunk presenteren ze zich op debuutplaat ‘Ride Your Heart’ als de iets ruigere, minder dromerige buurmeisjes van de Dum Dum Girls.

Op dit overigens uitstekende album vinden rechttoe-rechtaan punkrocksongs als single ‘Next Stop’ en ‘Waiting By the Telephone’ moeiteloos hun plaats naast meer melodieuze rock-‘n-rollnummers als ‘Outta My Mind’ en ‘Love Spells’. Door een helder tapijt van sporadisch opduikende surfriedels en poppy rockgitaren over snedige vintage Ramones-riffs uit te spreiden, mixt het trio als het ware de frivoliteit van de Californische zon met het deprimerende van de grauwe grootstad.

Qua sfeer roept Bleached sterke herinneringen op aan de, hoewel minder extreme, toch door de riotgrrrl-beweging be├»nvloede gitaarbands uit de jaren ’90, genre L7, Magnapop en Babes In Toyland. Met hun uiterst toegankelijke eersteling leveren de geblondeerde Clavins een van weerhaken voorzien visitekaartje af dat je zeker niet zomaar achteloos ergens wegbergt.

Bleached live aan het werk zien kan binnenkort in Eindhoven (Area51 via Effenaar, 17.05, info & tickets), Trecht (Le Guess Who? Mayday, 18.05, info & tickets) en Brussel (Magazin 4, 25.05, info & tickets)

Bleached tumblr

Album verdeeld door Konkurrent