Cloud Control – Bliss Release: de zomer voorzien van gepaste achtergrondmuziek

door Indiestyle

Als het aankomt op wat Australië te bieden heeft, zullen wij de eersten zijn om grif toe te geven dat dit ook op muzikaal vlak niet te verwaarlozen valt. Eerder liet het verre land al van zich horen met bands als Architecture In Helsinki, Cut Copy en het Perthse Tame Impala. Voeg thans gerust en geheel gerechtvaardigd het prille Cloud Control toe aan dit fraaie lijstje.

Tien nummers telt het doosje waarmee het viertal debuteert en dat hen wereldwijd uitnodigingen naar alle fijne festivals heeft opgeleverd, enkele Belgische en Nederlandse toppers incluis. Hoewel de groep het Australische keurmerk draagt, lijkt het erop dat ze voor de maak van ‘Bliss Release’ eerder bij overzeese indiebands te rade zijn getrokken. Bij vlagen horen we het bastaardkind van Vampire Weekend en Fleet Foxes schreien, al zijn deze genen geen garantie op succes. Cloud Control heeft immers nog een lang groeiproces voor de boeg.

Edoch, mildheid is op haar plaats. ‘Bliss Release’ telt minstens enkele leuke nummers en hoewel misschien niet ontzettend memorabel, ontsluiert het album toch wat potentieel. Met name dankzij songs als ‘Gold Canary’ en ‘Death Cloud’ stijgt Cloud Control in onze achting en voorziet het de zomer van gepaste achtergrondmuziek. Het is nu wachten geblazen tot Cloud Control op de voorgrond treedt.

Cloud Control website

Album verdeeld door PIAS