Colourmusic – my _____ is pink: psychedelische shoegaze noise

door Indiestyle

Nooit gedacht dat we voor het schrijven van een recensie ene Sir Isaac Newton zouden moeten aanhalen, maar in het geval van Colourmusic is er geen andere weg mogelijk. Net zoals de wetenschapper die door talloze studenten vervloekt werd, zijn deze heren uit Oklahoma er heilig van overtuigd dat er wel degelijk een verband bestaat tussen kleur en muziek. In het geval van Colourmusic resulteerde dit reeds in EP’s die titels als “Red” en “Yellow” droegen. Voor hun cd koos dit viertal de roze kleur uit.

Waar ze het precies vandaan halen is ons tot dusver onbekend, want zelf zouden we nooit deze flamboyante kleur associëren met iets wat moet doorgaan voor psychedelische shoegaze noise, in tegenstelling tot dit viertal blijkbaar. Vanaf het moment dat “My ________ is pink” in je speler verdwijnt, doet opener ‘Beard’ je onmiddellijk beseffen dat Colourmusic in het vaarwater zit van MGMT en andere Arcade Fire’s, maar wel zeer eigenzinnig omspringt met deze invloeden. Het is net dat wat die roze plaat zo anders maakt.

Waar de vier heren het nu precies over hebben, daar kunnen we alleen maar naar gissen. Eens je ‘You for Leaving me’ gehoord hebt, wordt plots duidelijk dat een tour met Flaming Lips gezonde sporen nagelaten heeft. Je kan misschien wel beweren dat de groep het allemaal wat ver is gaan zoeken, en ergens is dat natuurlijk wel zo, toch is het net dat onvoorspelbare dat van deze cd een verademing maakt. Zo hoor je na 20 minuten nu-psychedelica plots een song als ‘Dolphins and Unicorns’ (waar halen ze het toch?) die zeer veel weg heeft van Lavelle’s UNKLE-project.

Wie zei er in ‘Reservoir Dogs’ ook alweer dat hij niet Mr. Pink wilde zijn? Geef deze man een cd van Colourmusic!

Colourmusic website

Album verdeeld door Munich Records