Dirty Vicky – New Songs From The Never Ending Album Roadkill: tussen rock en funk

door Dennis Janssens

Dirty Vicky doet ons denken aan ene Vicky Pollard. Dat gezegd zijnde is Dirty Vicky ook een Belgische band, eentje dan nog die net een EP uit heeft. Originele jongens ook trouwens. Een EP is het technisch gezien, maar eigenlijk zijn het enkele nieuwe nummers voor hun album ‘New Songs From The Never Ending Album’. Vertaal dat even in het Nederlands en je weet wat ze bedoelen. Dirty Vicky heeft namelijk het ambitieuze, zij het op het eerste zicht misschien wat idiote plan opgevat om nooit echt een langspeler uit te brengen, gewoon af en toe een hele resem nieuwe songs.

Bij deze dus: vijf nieuwe songs voor zij die het willen. De heren schipperen wat tussen rock en funk en doen dat bijwijlen zeer verdienstelijk. ‘Porn as we know it is gone’ is typisch Amerikaanse 90’s rock met de clichés die daar nu eenmaal bij horen. Zanger Lange klinkt als een bastaardkind van Eddie Vedder en de Daan ten tijde van Dead Man Ray. ‘Happy Day’ is pure funk en het ietwat rustigere ‘Two Faced Hangover’ is de beste song die we hier te horen krijgen. Mooi opgebouwd en met een refrein dat blijft hangen, iets wat we in de andere songs een beetje missen.

Best leuk, zeker voor liefhebbers van Southern Rock en konsoorten. De songs op zich bevatten misschien net iets te weinig inhoud en hooks en al te vaak wordt er voor de clichés van het genre gekozen. En als we echt kritisch mogen zijn: het zal best wel leuk zijn om te kunnen klinken als Eddie Vedder, maar overdrijf er alsjeblief niet mee, de 90’s zijn intussen alweer een tijdje voorbij.

Dirty Vicky op vi.be