Dóttir Slonza – Nurse You EP: Vrouwelijke indiepop

door Yanni Ratajczyk

Dóttir Slonza is een groep die ons al eerder was opgevallen. De band met onder meer Izja Rutten (bekend van Deadsets) en Nele Paelinck (School Is Cool) won de laatste editie van Frappantpop en deed mee aan Humo’s Rock Rally (waar ze niet voorbij de preselecties raakten). Ondertussen staat de groep klaar met haar eerste EP, op ‘Nurse You’ laten de dames (en heer) 4 nummers op ons los.

Beginnen doet het gezelschap met ‘Imperative’, een song die wordt aangedreven door de ukelele van Rutten. Verder wordt het nummer aangevuld door een harmonieuze samenzang, die het een mysterieus en zelfs sacraal sfeertje geeft. Leuk is dat bij Dóttir Slonza de baslijn wordt verzorgd door een tuba, een ietwat originele keuze, maar het werkt wel; het geeft het geheel een herkenbare toets. Zo ook in ‘Bearded Fire’, waar het ons ook opvalt dat Izja Rutten haar manier van stemgebruik herkenbaar is en mooi past in de vrouwelijke indiepop.

Ze bewandelen dezelfde lijn met ‘Far/Near’, ook hier herkennen we de sound van Dóttir Slonza, maar hierdoor begint de eentonigheid een beetje de kop op te steken. Begrijp ons niet verkeerd: er wordt heel de EP lang duchtig geëxperimenteerd met allerlei elektronica en geluidjes, maar het basisgeluid blijft een beetje teveel hetzelfde en dat valt op bij ‘Far/Near’. ‘Nurse You’ eindigt met het titelnummer, een goede song die zich in het oor nestelt en op zichzelf kan staan.

Het bevalt ons wel, Dóttir Slonza. Ze hebben de capaciteiten om fijne dingen te maken, dat horen we op ‘Nurse You’, al mag er op hun volgende werk wat meer afgeweken worden van de al bewandelde paden. Wij wachten geduldig.

Dóttir Slonza Facebook