Dresses – Sun Shy: remedie tegen najaarsdepressie

door Lindsey De Laet

Goed nieuws voor mensen die last hebben van een najaarsdepressie: Wij hebben namelijk dé remedie gevonden en wel in de vorm van ‘Sun Shy’, het debuutalbum van Dresses. Het muzikale duo en in real life koppel Timothy Heller (the girlfriend) en Jared Ryan Maldonado (the boyfriend) wekt met deze langspeler al direct hoge verwachtingen voor de toekomst.

Om de muziek van Dresses te omschrijven, gebruiken we best een substantief als indiepop vooraf gegaan door adjectieven als spitsvondig, folky, vrolijk, schattig en soms een beetje commercieel (‘Gotta Love’), maar daarom niet minder aanstekelijk. Denk nu niet dat Heller en Maldonado in een naïeve wereld vol regenbogen en eenhoorns leven. Als je de plaat niet met volledige aandacht beluistert of je je gewoon helemaal laat meeslepen door de infectueuze opgewektheid van de eerste drie nummers, spits je toch even de oren wanneer Heller je in ‘Friends Are Dead’ plots de vraag “if all my friends are dead and I don’t give a shit, does that make me fucked up?” stelt. Een onverwacht zijsprongetje, weg van alle happiness, dat je hen makkelijk vergeeft. Het leven is tenslotte niet allemaal melk en koekjes, dat weet iedereen.

De girlfriend-boyfriend combinatie pakt voor Dresses zo goed uit dat het bijna eng wordt. Niet alleen werken hun stemmen op zichzelf geweldig (luister voor Heller naar ‘Sticks and Stones’ of ‘Real People’, voor Maldonado naar ‘Painting Roses’) maar ze complimenteren elkaar ook subliem. Een muzikaal technisch hoogstandje is ‘Sun Shy’ daarentegen niet echt. Maar moet het altijd complex zijn? Wij vinden in elk geval van niet.

Door het vrolijke, entertainende en aanstekelijke karakter en het talent een gegarandeerde glimlach op je gezicht te toveren, durven we Dresses’ debuutalbum zonder gêne tot absolute aanrader te bombarderen. Pas echter toch wat op: voor je het weet, betrap je jezelf erop goedgemutst één van de negen nummers die het album rijk is te neuriën terwijl je het gure herfstweer buiten trotseert.

Website Dresses

Album verdeeld door Suburban