Empress Of toont zich van haar beste kant op ‘I’m your Empress Of’

door Karel Nijs

Na een mooi debuut met het album ‘Me’ en opvolger ‘Us’ is Lorely Rodriguez – beter bekend als Empress Of – terug met haar derde plaat ‘I’m your Empress Of’. De plaat, die volledig geproduceerd en geschreven werd door Rodriguez zelf, bevat twaalf popknallers met r&b- en electro-invloeden. Empress Of noemt het zelf een uitgesproken statement van individualiteit. Het is een levendige, vernieuwende terugkeer voor de zangeres en producer. In vergelijking met haar vorige plaat ‘Us’ is deze plaat iets speelser en avontuurlijker maar heeft het nog steeds die zeer herkenbare sound, die je vooral kan terugvinden op haar debuutplaat ‘Me’.

Opvallend is dat het openings/titelnummer gezongen – of beter, verteld – wordt door haar eigen mama. “I only have one girl / But the only girl is like the having thousands of girls”, vertelt ze trots in haar authentiek Spaans accent. Met dit nummer brengt ze een ode aan haar mama en aan hun roots. Het leuke aan het openingsnummer is dat ze de gebruikte salsarif leerde van haar vader toen ze acht jaar was.

Doorheen de rest van de plaat merk je haar duidelijke liefde voor Chicago house, iets wat haar duidelijk ligt. Haar sound is niet altijd even vernieuwend en kan je bij meerdere artiesten terugvinden maar toch weet ze je weer mee te sleuren doorheen het album – onder andere door haar prachtige, rustgevende stem. Dit is Empress Of op haar best.

Ze is opvallend volwassener geworden en gegroeid op muzikaal vlak. In de track ‘Love is a drug’ zingt ze: “I know sex is a drug / But I just wanna be touched”. Rodriguez heeft geleerd om op haar eigen instinct te vertrouwen, en dat werpt zijn vruchten af. De lyrics zijn af en toe wat repetitief maar dat is op deze plaat helemaal geen nadeel.

Afsluiter van de plaat ‘Afwul’ toont – onder de terugkerende pop-invloeden – dan weer een andere kant van Rodriguez. Zo zingt ze op een bepaald moment “I need some help, I need some help / I need myself, I need myself”. Ze weet je te verrassen door haar gevoelens te uiten en zo blijf je als het ware aan haar lippen hangen.

Empress Of heeft ook met haar derde plaat bewezen waar ze goed in is. De nummers zijn niet allemaal even vernieuwend maar haar herkenbare sound sleurt je door het album, van begin tot eind. Nummers zoals ‘Love is a drug’ en ‘Give me another chance’ passen perfect in je playlists van deze zomer.