Intergalactic Lovers – Little Heavy Burdens: repeatknopvoer

door Tiffany Devos

Durven we beweren dat niets zo makkelijk op repeat gaat als Intergalactic Lovers? Feit is dat het debuut van dit Aalsterse viertal hier nog erg regelmatig door de speakers wordt gejaagd. Ook de nieuwe vindt op het eerste zicht de weg naar de herhaalknop gemakkelijk, want de winnende formule werd niet veranderd.

Die formule bestaat uit indiepop die naar een hoger niveau wordt getild door de instant herkenbare stem van Lara Chedraoui, het snuifje tristesse in de donkere teksten en de gitaarstukjes van Maarten Huygens en het belangrijkste van allemaal: de bepaalde passages die het ‘m doen zoals de huilende gitaren in ‘Obstinate Heart’. Zelfs de Duitse producer Thomas Harsem bleef dezelfde. En net wanneer we dachten dat er wat catchiness zoals op ‘Greetings & Salutations’ ontbrak, waren daar ‘Northern Rd.’ en ‘Someday’ die hun weg vonden uit het onderbewustzijn naar het neurievakje in de hersenen.

Dat vooruitgeschoven single ‘Islands’ met de intrigerende video echter de sterkste song is, staat buiten kijf. Het nummer wordt met elke luisterbeurt beter, hoewel Intergalactic Lovers met ‘Great Evader’ en ‘Northern Rd.’ ook onmiskenbare radiohits op zak hebben. Liedjes als ‘Distance’ en ‘Lost Message’ kabbelen dan eerlijk gezegd wat te veel voort, maar dat doen ze zonder het  bijzondere kwaliteitsniveau aan te tasten. Of we ‘Greetings & Salutations’  met deze opvolger zullen vergeten, weten we nog niet. Wat we wel durven voorspellen is dat ‘Little Heavy Burdens’ de komende jaren nog regelmatig de weg naar onze oren zal vinden.

Intergalactic Lovers kan je binnenkort onder meer live zien op 25.03 in de Handelsbeurs in Gent (via Democrazy, info & tickets), op 27.03 in Het Depot in Leuven (info & tickets) en op 5.04 in de Arenbergschouwburg in Antwerpen (info & tickets). Check de website van Intergalactic Lovers voor meer optredens.

Album verdeeld door Warner Music