Italian Boyfriend – Italian Boyfriend: geslaagde blauwdruk

door Yanni Ratajczyk

Italian Boyfriend is een nieuw groepje uit Brussel dat je onlangs kon ontdekken op één van onze ‘Suck it and see’-party’s. Live lieten ze een goede indruk na en ondertussen hebben ze hun eerste ep uitgebracht.

‘Me On A Train’ laat je dromen van een vergane zomer en hopen op een goede volgende.  De afwisselende en contrasterende stemmen van César Laloux en Sarah Riguelle doen het goed. Gooi daar nog een paar oohs en wat synths overheen en je krijgt een liedje dat zich snel vastbijt in je geheugen. Opvolger ‘Human Being’ is de beste song op dit debuut. Het tempo gaat er een tikje omhoog en de gitaar krijgt iets meer vrij spel terwijl de nochtans tamelijk eenvoudige vocalen toch weer het meest interessant blijken.

In ‘Being With You’ horen we verschillende stukjes waarop alleen de mannelijke zanger te horen valt. Dit geluid kan ons echter niet altijd boeien, het wordt pas echt spannend bij het invallen van de tweede sekse en meerdere instrumenten. César Laloux lijkt nog wat moeite te hebben om met zijn eigen stem een nummer te dragen.

Bij het horen van Italian Boyfriend moeten we steeds aan één band denken: The Vaccines. Toch verrichten ze niet louter kopieerwerk. De groep brengt leuke deuntjes voort die volgens ons best door een breed publiek gesmaakt kunnen worden. We hebben wel het gevoel dat het Brusselse viertal nog wat moet werken aan een eigen klank. Geen paniek, we vinden ‘Italian Boyfriend’ alvast een geslaagde blauwdruk.

Italian Boyfriend aan het werk zien kan binnenkort in Brussel (Botanique, 16.05, info & tickets).

Verdeeld door PIAS

Italian Boyfriend Facebook