Little Trouble Kids – Adventureland: rauw, hard en snedig

door Erik Van Damme

Little Trouble Kids lijken aan een opmars bezig. Voor hun eerste album, toen nog onder de naam Boston Tea Party, kregen ze de hulp van Tim Vanhamel. Ze mochten ook aantreden als de poulains van Triggerfinger. Nu hebben ze een tweede plaat uit, ‘Adventureland’.

Het duo, bestaande uit gitarist Thomas Werbrouck en zangeres Eline Adams, slaagt erin een album te brengen dat je strot dichtknijpt maar net niet te hard klinkt om oorverdovend over te komen. De combinatie van de snijdende gitaren, helse percussie en de rauwe stem van Eline zorgen voor een effect dat te vergelijken is met een sneltrein die over je heen raast. Dit zou vooral live een geweldige uitwerking moeten hebben, maar ook op plaat brengen ze dat gevoel naar voor. Het mooie is dat je hoort dat dit alles recht uit het hart komt en dat is wel de grootste verdienste van ‘Adventureland’. Zoals de titel suggereert, worden we meegesleurd in een avontuur van geluiden die je verweesd achter laten. ‘In Straight A’s’ is een rustpunt maar ook hier komen die noise effecten om de hoek kijken.

Om het duo met een paar bands te vergelijken: de aantrekkingskracht van Sonic Youth of White Stripes vind je er zeker in terug, evenals de energie van Black Box Revelation. ‘Adventureland’ is een krachtige plaat geworden die je van begin tot einde in een zelfs wat donkere roes onderdompelt, rauw, hard en snedig.

Little Trouble Kids live zien kan binnenkort onder meer in Brugge (Cactus Club, 10.03, info & tickets), Amsterdam (Sonic Connections, 29-31.03, info & tickets) en Opwijk (Nijdrop, 13.04, info & tickets).

Little Trouble Kids op vi.be

Album verdeeld door PIAS