Malibu Stacy – We Are Not From: Meeslepend met een streepje blazers en percussie

door Erik Van Damme

Malibu Stacy valt vooral in het Franstalige landsgedeelte enorm in de smaak, dat was een paar jaar geleden reeds te merken tijdens Les Nuits Botanique. In Vlaanderen zijn ze voorlopig minder gekend, en dat is jammer want ze hebben met ‘Malibu Stacy’ en ‘Marathon’ reeds twee prachtige plaatjes gemaakt.

Hun derde langspeler ‘We Are Not From’ laat een heel andere kant zien van Malibu Stacy. Klonken ze op de vorige 2 nogal punk-rock, dan is daar op deze nog weinig van te merken. Daar zorgen vooral de inbreng van sax en trompet voor, op zich zeker geen slecht idee, integendeel. Twee hoogtepunten zijn het wondermooie ‘The Road is Dead’ dat zowaar een accordeon meekrijgt en het daarop volgende ‘Gyokusai’, een mooie weerspiegeling van hoe het gehele album eigenlijk klinkt: meeslepend opbouwend naar een climax gedragen door een streepje blazers en percussie.

Niet alleen doet dit een beetje denken aan bijvoorbeeld Arcade Fire, deze cd voelt zowaar zomers aan. Hoog tijd dat ook Vlaanderen Malibu Stacy wat beter leert kennen, ‘We Are Not From’ is alvast een sterke aanrader.

Malibu Stacy live zien kan eind 2011 en begin 2012 op een zestal data en plaatsen in België. Check de website van Malibu Stacy voor precieze info en een tijdelijke gratis stream van alle nummers van ‘We Are Not From’

Album verdeeld door PIAS