Mojo Filters – Mojo Filters EP: mooie fundamenten

door Dennis Janssens

Toen The Mojo Filters twee jaar geleden in de finale van Humo’s Rock Rally stonden waren ze nog bijzonder piep. Bij de critici vielen de woorden The Strokes en Arctic Monkeys destijds nogal snel en volledig onterecht was dat niet. Feit is wel dat ze toen al over degelijke songs én de nodige flair op een podium beschikten. Fast forward naar twee jaar later en dat blijkt nog steeds het geval.

De jongeheren hebben duidelijk niet stilgezeten om dat puntje van kritiek kordaat en met harde hand aan te pakken. Of dat nu meteen wil zeggen dat ze hun eigen sound al hebben gevonden is misschien te snel door de bocht. Maar met dit titelloze EP’tje hebben ze toch voor een mooi visitekaartje gezorgd. Single ‘Kalifornia’, bekijk zeker het bijhorende clipje eens, heb je misschien al horen passeren op de radio en daar hoort ie ook thuis: uitstekende ritmesectie en dito gitaarlijntjes met een übercatchy refreintje er gratis en voor niets bij. Frontman Steff Hesbeens is duidelijk ook gegroeid als zanger en durft al eens naar hogere regionen gaan, zie boven vernoemd refrein. In opener ‘Love In Vain’ zit een mooie tempowisseling wat meteen aangeeft dat ze ook als groep gegroeid zijn. ‘Crossing The Rubicon’ is onze favoriet. Opwindend met een donker randje. Meer van dat aub.

Als het van ons zou afhangen, dat doet het trouwens nooit maar dat terzijde, mag het allemaal wel wat ruiger dan op deze EP waar de productie van de mannen van A Brand spiegelglad maar tegelijk uiterst radiovriendelijk is. De fundamenten van een mooie villa zijn gelegd, nu nog de juiste bouwstenen vinden en dat komt meer dan goed.

Mojo Filters live zien kan binnenkort onder meer in Izegem, Geel en Vosselaar. Check de Mojo Filters website voor de volledige kalender van de groep. En voor de videoclip met de zich vreemd gedragende borsten, uiteraard.

EP verdeeld door PIAS