Mount Washington – Mount Washington: solide popplaat

door Jort

Hoewel de Noren Rune Simonsen, Andreas Høyer and Esko Pedersen al sinds 2004 een band vormen, is ‘Mount Washington’ de eerste langspeler die ze onder de nieuwe bandnaam Mount Washington uitbrengen. Om de herstart en het daarbij horende nieuwe geluid van de band te markeren besloten de mannen – voorheen bekend als Washington – hun naam aan te passen. Kenmerkte hun oorspronkelijke geluid zich vooral door invloeden vanuit folk en americana, op hun nieuwe plaat ‘Mount Washington’ kiest de groep een bredere en vollere insteek.

Resultaat van de nieuwe richting zijn tien frisse popliedjes waarin de muzikanten een krachtiger en zelfverzekerder geluid laten horen. De fijne percussie in ‘Concords’, de donkere ruis van ‘Radio Silence’ en de brommende synthesizers van ‘How Does It Feel?’; het drietal weet ieder nummer net een ander jasje te passen waardoor ‘Mount Washington’ een prettige, diverse luisterervaring is en de 40 minuten die de plaat duurt onze aandacht moeiteloos weten vast te houden. Rode draad van het album is de fijne stem van zanger Rune Simonsen die de liedjes op één of andere manier een fris en radiovriendelijk karakter geeft.

‘Mount Washington’ is een solide popplaat. Het had hier en daar van ons best wat gedurfder gemogen, maar de liedjes staan als een huis en de productie is knap gedaan. De nieuwe bandnaam én het nieuwe geluid blijken een grote stap voorwaarts.

Mount Washington website

Album verdeeld door Munich Records