Mr Twin Sister – Mr Twin Sister: soundtrack voor de nacht

door Iris Wyckmans

Sinds kort gaat de New Yorkse band Twin Sister door het leven als Mr Twin Sister. Om ons duidelijk te maken dat ze vanaf nu beleefd aangesproken willen worden, kreeg hun nieuwe album meteen dezelfde naam. Het zou fout zijn om te zeggen dat bij deze aanpassing ook een verandering in stijl hoort. Wel kunnen we vaststellen dat de vrolijke synthesizerdeuntjes van voorganger ‘In heaven’ achterwege worden gelaten, en dat de groep een donkerdere sound aanneemt. Dit blijkt ze echter goed af te gaan.

Op deze plaat gebeurt niets overhaast. Vaak wordt rustig de tijd genomen om alle verschillende dimensies die de nummers rijk zijn één voor één op te stapelen. Elk lied bestaat uit meerdere lijnen van klanken of beats die op zichzelf kristallen bouwstenen zijn en door de band worden samengevoegd tot een helder geheel. Een perfect voorbeeld hiervan is opener ‘Sensitive’. De song bouwt zachtjes op tot een zweverig gebeuren waartussen de vocalen van zangeres Andrea Estella op wolkjes voorbij komen drijven.

Dat Mr Twin Sister ook in het hokje van disco een thuis kan vinden wordt duidelijk door nummers als ‘Rude boy’, waar een uiterst dansbare baslijn en een synthesizer troef zijn. Terwijl ‘Out of the dark’ je aan het bewegen zal krijgen met flippende en draaiende geluidjes, bezweert ’12 angels’ je met dreigende vocals en duistere klanken. Wanneer de saxofoon dan weer inzet in ‘In the house of yes’ waan je jezelf op het dak van het hoogste flatgebouw in New York, terwijl de zon zachtjes opkomt na een mooie nacht vol sterren.

Een dromerig begin vraagt ook een dromerig einde. Afsluiter ‘Crime scene’ smaakt zoet tegenover al het voorgaande dankzij de zachte zang en lieflijke gitaar. En zo kunnen we besluiten dat deze plaat perfect bij alle aspecten van de nacht hoort; zwevend, zacht en dromerig, maar ook duister en bezwerend, levend en dansbaar.

Mr Twin Sister heeft momenteel nog geen concerten aangekondigd in onze contreien.

Website Mr Twin Sister

Album verdeeld door Twin Group / Infinite Best