Pajaro Sunrise – Old Goodbyes: wereld vol dromen, reizen en bezinning

door Indiestyle

‘Done/Undone’, het vorige album van Pajaro Sunrise, telde 22 liedjes die helaas niet allemaal sterk waren. Dit is bij deze opvolger ietwat anders: op ‘Old Goodbyes’ staan 8 songs die er alle 8 mogen zijn.

Van bij de eerste noot van de titelsong hoor je dat de band gegroeid is. Yuri Mendez klinkt volwassener dan ooit en zijn teksten sleuren ons mee in een wereld vol dromen, reizen en bezinning. ‘I Don’t Want to Love You No More’ is een prachtige cover van Jackson C. Frank. Neem een banjo, Mendez’ stem, een zachte vrouwenstem, tel daarbij nog een accordeon en je waant je even in een Keltisch decor. ‘Look What We’ve Become’ is een goede afsluiter van een prachtig kwartet.

Zeggen dat het vanaf hier bergaf gaat is te sterk, maar mochten alle acht liedjes klinken zoals de eerste vier, dan hadden we ‘Old Goodbyes’ één van de platen van het jaar genoemd. ‘Love Like a Drummer’ zit vol Spaanse invloeden,wat bewijst dat Mendez’ geboorteland hem niet koud heeft gelaten. ‘Ribbon’ is een Arcade Fire- achtig nummer: accordeon, orgel, zacht vrouwenstem gemengd met Mendez’ gecroon.

In tegenstelling tot zijn voorganger is ‘Old Goodbyes’ een strakkere en kwaliteitsvollere plaat geworden. Wie Jack Johnson of Jose Gonzalez moe is gehoord, vindt in “Old Goodbyes” een sterk alternatief.

Pajaro Sunrise website

Album verdeeld door Rough Trade