PS I Love You – Death Dreams: depressieve dromen in tekst en muziek

door Erik Van Damme

Dreams , dat is inderdaad het gevoel dat je krijgt bij het beluisteren van dit nieuwe album van PS I Love You. En nee, geen zeemzoete dromen, integendeel. Diepgaande gitaarpartijen die worden versterkt door de tot de verbeelding sprekende stem van zanger Paul Saulnier zijn het handelsmerk van het Canadese duo PS I Love You.

Een van de mooiste momenten waarop de stem van Paul overheerst is te horen in ‘Sentimental Dishes’, waar Saulnier de beide aspecten van zijn stem combineert; de ene keer gevoelig warm en zacht, dan weer alle emoties als het ware uitschreeuwend. In dit lied hoor je beide kanten, vandaar dat het een hoogtepunt vormt op de plaat.

Toch is het vooral de instrumentale inbreng die overheerst. En daar ligt dan, naast de eerder vermelde gitaarriffs, de verdienste van Benjamin Nelson, die ons met zijn erg spannende drumpartijen stevig in een luistergreep houdt. Laat je meevoeren in de redelijk doemdenkende droomwereld van wilde fantasieën die dit Canadese duo ons voorschotelt, en geniet. Verwacht je niet aan een optimistische plaat, het donkere en depressieve druipt eraf, zowel in de instrumentatie als in de teksten.

PS I Love you dreigt mede hierdoor gedoemd te zijn voor altijd beetje onderschat te blijven, omdat ze niet die commerciële weg willen inslaan die hen wereldroem zou kunnen brengen. Ook weigeren ze de vrolijke tour op te gaan en blijven ze halsstarrig hun zwartgallige ziel volgen. Hou je echter van een beetje zwaarmoedigheid in teksten en muziek dan is deze ‘Death Dreams’ een sterke aanrader. Een topplaat is het niet geworden, wel een album dat heel opwindend de donkere krochten van de ziel aftast, zoals in een droomwereld.

PS I Love You MySpace

Album verdeeld door N.E.W.S