Radio Carver – Hopes on the horizon: droefgeestigheid troef

door Lindsey De Laet

Na debuut ‘Wrecking ball’ komt Radio Carver nu met opvolger ‘Hopes on the horizon’ aangezwaaid. Deze moeilijke tweede vertaalt zich in een melancholisch geweeklaag, al te horen wanneer de eerste noot in ‘Walk away’ aangeslagen wordt en Koen De Rooveres donkere Americanastem de ruimte vult. Halverwege wordt deze dan aangevuld door Eva De Bie en het moet gezegd worden: wat gaan die stemmen prachtig samen. Ook solo kan De Bie er wat van, zoals we uiteindelijk horen op afsluiter ‘You are a fight’.

Radio Carver heeft haar eigen stijl en sound gevonden, maar wentelt er zich misschien gemakshalve net iets te veel in. Tussen ‘Walk away’ en ‘You are a fight’ is er absoluut geen enkele verrassing op de plaat te vinden. Droefgeestigheid troef, tenzij je ‘Don’t remember me’ meerekent, de enige “vrolijke” noot.

Een begeleidende plaat voor donkere dagen, wanneer je zin hebt om het leven even veel te serieus te nemen. Dus maak je maar klaar voor een tocht door de duisterste krochten van het menselijke wezen, maar vergeet ook je zaklamp niet.

Om Radio Carver aan het werk te zien, kan je op 29 januari afzakken naar de Trix in Antwerpen waar de releaseshow plaatsvindt. Ingang is gratis, meer info vind je hier.

Radio Carver Facebook

Verdeeld door I Have A Tiger Records