Sunday Bell Ringers – Sunday Bell Ringers: ambitie en progressie

door Indiestyle

Ondanks de politieke, economische en sociale problemen kunnen we in ons belgenlandje niet klagen over de kwaliteit van de inheemse indiemuziek. Steeds meer groepen wagen zich aan een internationale sound en ambiëren eerder succesvol te zijn in het brengen van kwaliteit dan te geilen op de mogelijke roem die het met zich meebrengt.

Ontketend van hun vorig leven als Kawada klinkt Sunday Bell Ringers in ieder geval wat melodieuzer in de oren. Ze komen aanzetten met een mix tussen shoegaze en elektronica die laat blijken dat de naamswijziging ook meteen garant staat voor progressie en ambitie. Met een avontuurlijke honger bijten ze zich vast in hun eigen creativiteit, maar weten ze dit tijdig een halt toe te roepen. Op deze manier krijgen we een plaat die tegelijkertijd experimenteel uit de hoek kan komen en toch behoorlijk toegankelijk blijft. Elk nummer klinkt anders dan het vorige maar past toch in het geheel.

De loftrompet kunnen we al meteen naar boven halen bij het beluisteren van de titelsong. Als een soort van introductie spat het nummer alle kanten uit. We’re the Sunday bell ringers, we’re a noisy bunch of kids voegen ze er zelf aan toe. Toch valt dit al bij al goed mee. Het zijn de details die de liedjes op handen dragen. Let bijvoorbeeld op de zwaar vervormde stem in ‘Angry Rabbits’ dat overgaat naar complete ruis. Klein detail, maar cruciaal om een grauwe sfeer neer te zetten die je van meet af aan beklemt.

‘Like Home’ trekt zich in de eerste minuut haast enkel op aan elektronica en bloeit volledig open wanneer voornamelijk de drums en trompet zich naar het voorplan begeven. Het venijn zit dan nog eens in de staart ook. ‘Mail’ kunnen we bijna als episch etaleren. Pas tegen de laatste minuut horen we de mannen ons nog vocaal uitwuiven en verlaten we tevreden onze droomwereld.

‘Sunday Bell Ringers’ is een enorm boeiende plaat. Mocht je de kans krijgen om dit vijftal ergens in de buurt te gaan bekijken, vertrouw dan op je avontuurlijke zelve en tart het lot niet. Spring in de tussentijd even langs bij de lokale platenboer. Sunday Bell Ringers zal niet ontgoochelen.

Sunday Bell Ringers live zien kan eind 2011 en begin 2012 onder meer op volgende data en plaatsen:
25.11 Autumn Falls/Botanique, Brussel – info & tickets
08.12 Nijdrop, Opwijk – info & tickets
16.12 Glimps, Gent – info & tickets
28.01 Muziekodroom, Hasselt – info & tickets

Sunday Bell Ringers website

Album verdeeld door Konkurrent