The Ettes – Look At Life Again Soon: innovatieve combinatie tussen 60s rock n' roll en moderne garage rock

door Indiestyle

The Ettes zijn een rockband uit Nashville, Tennesse bestaande uit zangeres, gitariste en singer/songwriter Lindsay ‘Coco’ Hames, drummer Maria ‘Poni’ Silver en bassist Jeremy ‘Jem’ Cohen. Nieuwe gitarist Johnny vult de band vooral live aan. Hun debuut ‘Shake The Dust’ kende al succes in de States en in Groot-Brittannie. Opvolger ‘Look At Life Again Soon’ werd in 2008 uitgebracht in enkele Europese landen. Nu zijn ze klaar om ook de Benelux te veroveren.

Al bij de eerste luisterbeurt merk je dat dit geen sound is zoals een andere. Er zit veel dynamiek en potentieel in. De vocals van Coco grijpen je stevig bij de keel en sleuren je mee door haar speelse, dromerige wereldje. Vergelijkingen met PJ Harvey, Alison Mosshart (The Kills) of Nancy Sinatra zijn zeker niet te ver gezocht. Aangevuld met vunzige punk gitaar riffs à la Stooges en Poni’s primaire, up-tempo beats, geeft de nieuwe langspeler als resultaat een ideale combinatie van chaos en simpliciteit, van sixties rock n’ roll en moderne garage rock.

Kort en krachtig is hun motto. Met songs die gemiddeld twee en een halve minuut lang zijn en bijna allen getuigen van een adrenaline-gehalte dat bungee-jumpen evenaart, denken we meteen aan groepen als The Hives, The Strokes en The White Stripes. Knallers Crown of Age, You Can’t Do That to Me en I Get Mine bevestigen deze ‘in-your-face’ attitude ten volle. Toch wordt het evenwicht op de plaat bewaard met enkele iets rustigere songs als Chilled Hidebound Hearts, To Arms en Where Your Loyalties Lie. Jems zware, rauwe baslijnen zijn er om bij weg te smelten. Op deze ‘simpele’ riffs passen simpele lyrics. Zo gaat ‘Girls Are Mad’ over cheatende boyfriends.

Voor deze plaat hebben The Ettes opnieuw de hulp ingeroepen van de Londense rock producer Liam Watson, die meesterlijk werk heeft geleverd. ‘Look At Life Again Soon’ is een van de beste rock albums die we dit jaar al hebben gehoord. Elke Stooges-, Stones- of Killsfan zou ze in zijn platenkast moeten hebben staan. The Ettes is een groep voor de toekomst die we ongetwijfeld nog op een van de grote Belgische festivals zullen mogen aanschouwen. Veiligheidshalve adviseren we het podium wat te doen verstevigen want ze zullen het plat spelen…