The Letter Yellow – Walking Down The Streets: slome rock-‘n-roll voor op een vrije namiddag

door Thomas Konings

The Letter Yellow maakt het soort onhippe muziek dat je niet uit Brooklyn verwacht. Nochtans is die plek wel belangrijk geweest voor het Amerikaanse trio. Hun debuutplaat ‘Walking Down The Streets’ beschrijft frontman Randy Bergida zijn omzwervingen in New York City. Het album werd ook opgenomen, gemixt en gemastered in Brooklyn.

The Letter Yellow Walking Down The Streets

Onhippe muziek dus. Onderstaande krijgt soms het gevoel dat cowboy Bergida op een versleten knol de prairie aan het ontdekken was, en niet de drukke metropool NYC. Om maar te zeggen; het is niet flitsend, er komt af en toe country en blues bij kijken en waar drummer Mike Thies bij z’n andere project Live Footage volop experimenteert, worden bij The Letter Yellow enkel bekende paden betreden.

En toch zie je hieronder drie en een half cd’tje. De reden daarvoor is dat de, vaak ietwat slome, rock-‘n-roll van deze drie meneren ons een heerlijk laidback vrije namiddag-gevoel geeft. Vooral de eerste helft van het plaatje kan ons meer dan bekoren. ‘Hold Me Steady’ bijvoorbeeld, met die zoete stem en vriendschappelijke knuffelrocksfeer. Of ‘Hooray, He’s Not Dead’, eentje dat elke saloonuitbater minstens een keer per dag zou moeten spelen.  ‘It’s Monday and I’m Dreaming’ is, tot slot, een liedje dat zijn naam alle eer aandoet, dankzij een zacht gitaarlijntje en de bijna geruststellende vocalen van Randy Bergida.

En zo weet The Letter Yellow toch boven de grote massa uit te steken. Moest je morgen op zoek zijn naar een rustig terrasmuziekje, wij stellen je voor ‘Walking Down The Streets’ een kans te geven.

The Letter Yellow heeft nog geen concertdata in België en Nederland bekend gemaakt.

Website The Letter Yellow

Verdeeld in eigen beheer