The Rapture – In The Grace Of Your Love: beetje wennen

door Erik Van Damme

‘In the Grace of You Love’ is het vierde album van The Rapture. Wat opvalt is de inbreng van de synthesizer die duidelijk veel meer vertegenwoordigd is dan op bijvoorbeeld ‘Echoes’. Op zich wordt de gitaarsound wel gemist, maar het komt de zang van Luke Jenner ten goede. Zijn stem komt op deze plaat duidelijk beter tot zijn recht, we krijgen minder geschreeuw en meer zang. Dansbaar is de muziek nog steeds, en daar draait het toch om bij The Rapture.

Soms is het wel even raar opkijken als je de vorige cd’s naast deze legt. We horen niet de typische sound die we gewoon zijn, de band slaat een heel andere richting in, die daarom niet per se slechter moet zijn. ‘How Deep is Your Love’, gedreven door piano met de stem van Jenner die lekker hoog gaat, is bijvoorbeeld een groot kippenvelmoment. De drumbeats die daarop inspelen maken het zowaar nog magischer. Zulke songs maken het gemis van die gitaar wel goed. Een andere klepper is ‘Come Back to me’ met zowaar een accordeon en opnieuw die drums.

‘In the Grace of Your Love’ zal wellicht minder hoge ogen gooien dan zijn voorgangers. Fans van het eerste uur zullen wellicht vreemd opkijken. Dat The Rapture evolueert is alvast een pluspunt, geen minpunt. Het is alleen een beetje wennen.

The Rapture live zien kan de komende weken en maanden in Amsterdam (London Calling, 11-12.11), Tourcoing (Le Grand Mix, 12.11), Brussel (Botanique, 14.11) en Luxemburg (Rockhal, 15.11)

The Rapture website

Album verdeeld door V2