The Strzebonsky Noizescene – I Think We're On To Something: decibels met melodieuze inslag

door Indiestyle

Wie besluit om zijn muzikale droom The Strzebonsky Noizescene te dopen, kiest er zonder twijfel resoluut voor om een carrière in de gangen van de ondergrond te slijten. Niet alleen opteert dit duo uit Lummen voor een onuitspreekbare groepsnaam, ook verkiezen Stijn Preuveneers en Bert Jacobs zonder omzien de weg van de decibels, al is een melodieuze inslag nooit ver uit de buurt.

Na zo’n drie jaar de undergroundscene te hebben afgedweild, bestaat hun muziek tot op heden nog steeds uit een basgitaar, drums en wat zang. Deze ervaringen worden nu gebundeld op een mini-cd met zes nummers, eigenlijk zeven als je daar het bonusnummer bij optelt. Behalve het lawaaierige effect hebben deze songs ook de vuilheidsfactor gemeen. Geen enkel lied klinkt proper, geen enkele noot afgewerkt. En jawel, alles lijkt samengeraapt te zijn uit vondsten doorheen een alternatieve rommelmarkt. Toch hangt het geheel als de beste Maizena samen. Meer zelfs, hoe meer je naar deze nummers luistert, hoe meer hun pokkeherrie door je hersenen dringt.

Iedere muziekliefhebber zal hier wel zijn eigen noise band als referentie op kleven. Bij Indiestyle houden we het op The Ex gezien door de bril van een liedjesschrijver die niet vies is van een flinke dosis Brian Wilson. Missie volbracht, en nu met zijn allen terug die kelder in.

The Strzebonsky Noizescene MySpace
The Strzebonsky Noizescene Facebook
The Strzebonsky Noizescene vi.be