Theme Park – Wax EP: zomers, aanstekelijk en met een eigen smoel

door Jort

Theme Park is een viertal jonge honden uit Londen. Via verschillende kleine labels brachten zij de afgelopen maanden singles uit op 7” vinyl. Om het de luisteraar makkelijk te maken heeft de band de nummers van de verschillende releases verzameld op één EP: ‘Wax’.

Theme Park kiest op ‘Wax’ voor een slim geluid: de mannen mengen een snufje Talking Heads met een vleugje Vampire Weekend en vooral met een flinke dosis eigengereidheid. Het resultaat: een EP waar geen enkele misser op staat. De liedjes zijn zomers, aanstekelijk en hebben bovendien – dankzij kriebelende percussie en hoekige riffjes – een eigen smoel. Onze favoriet ‘Milk’ staat zelfs twee keer op de EP: het nummer is te horen in de standaard singleversie en in de aangezette ‘Kitsuné edit’.

Op dit moment is Theme Park druk bezig met het afronden van haar debuut dat later dit jaar zal verschijnen. Als ze de energie en consistentie van deze ‘Wax’ naar een langspeler weten te vertalen, zou dat zomaar eens één van de leukste platen van 2012 kunnen worden.

Theme Park website

Ep verdeeld door V2