Warm Soda – Symbolic dream: kwaliteitsvol retro-fastfood

door Pieter Malliet

Matthew Melton doet enkel in oorwurmen, en dat bewijst hij op ‘Symbolic dream’ voor de derde keer in evenveel jaar tijd onder de naam Warm Soda. Tussendoor leverde de uiterst productieve frontman trouwens ook nog een solo-album af. Waar we eveneens stilaan vertrouwd aan raken is dat hij met elke nieuwe plaat een aantal bezettingswissels doorvoert, een volledige deze keer, waar de verhuis van Californië naar Austin, Texas ongetwijfeld een rol in heeft gespeeld.

En toch is er muzikaal niet al teveel veranderd in vergelijking met debuut ‘Someone for you’. Warm Soda grossiert nog altijd in geweldig catchy bubblegumrock waarboven Meltons herkenbare, flegmatieke, fluisterzingende vocalen de meest meezingbare refreinen neerleggen. Wel klinkt alles behoorlijk wat gestroomlijnder dan voorheen, en daarvoor achten we onder andere de tot in de perfectie uitgevoerde twinguitars, de lentefrisse, ultrastrakke ritmesectie en de toonvaste backings verantwoordelijk.

In een nostalgische droom voert het viertal je terug mee naar je zorgeloze jeugdjaren waar geïdealiseerde tienerliefdesperikelen zowat de enige bekommernis van dienst uitmaken. Op de tegelplakkende afsluiter ‘Lemonade lullaby’ na, klinken de nummers up-tempo, spitant, een tikkeltje weemoedig en als vanouds aanstekelijk.

Zoals de albumhoes ons voorspiegelt krijgen we op ‘Symbolic dream’ het muzikale equivalent van kwaliteitsvol retro-fastfood te horen. Veel nieuws is er met andere woorden niet onder de zon, maar zolang Melton dit hoge niveau kan aanhouden, hoor je ons niet klagen.

Warm Soda live aan het werk zien kan binnenkort onder andere in Brussel (27.05, Madame Moustache, info & tickets) en Antwerpen (28.05, Trix, info & tickets).

Warm Soda website

Album verdeeld door Castle Face Records