13 concerttips en een heleboel vrijkaarten voor een fabuleus februari

door Mattias Goossens

Na een winterpauze zijn we hier weer met een verse dosis afgestofte concerttips. Omdat we jullie echt heel hard willen aanraden om naar optredens te gaan, hebben we ook nu weer een heleboel gratis tickets voorzien. Mail snel naar info@indiestyle.be als je kans wil maken en vermeld zeker in het onderwerp de concerten waar je graag kaartjes voor zou winnen. Zeker voor de optredens van Gazelle Twin en Cian Nugent zullen we al snel winnaars loten.
Tips door Thomas Konings, Stijn Ringoir, Laura Persijn, Tobias Cobbaert en Yelke Van Laer.

Gazelle Twin & Croatian Amor (Bozar, 2 februari)

Op 2 februari programmeert de Bozar twee vernieuwende electronica-artiesten op één avond. Gazelle Twin is de eerste: ze komt na een indrukwekkende show in de Botanique ter voorstelling van het geweldige ‘Unflesh’ nu haar nieuwe project presenteren. Dat heet ‘Kingdom come’ en werd geïnspireerd door J.G. Ballards laatste boek. Na shows op toonaangevende festivals als Rewire waren de reacties alvast lovend. Daarnaast speelt Loke Rahbek aka Croatian Amor zijn nieuwe audiovisuele set: het prachtig ambientmeesterwerkje ‘Love means’ taking action legt alvast de verwachtingen hoog. (Thomas)

Voor deze show mogen we vijf duotickets weggeven. (info & tickets)

Cian Nugent (De Zwerver, 3 februari)

Liefhebbers van het betere singer-songwriterschap moeten zeker Cian Nugent leren kennen: een Ierse man die mooi gitaar kan spelen en materiaal uitbrengt via Woodsist, het label van Woods. Americana-invloeden schemeren dan ook door in z’n werk, verder springt het fingerpicking gitaarspel in het oog. (Thomas)

Voor deze show mogen we 3 duotickets weggeven. (info & tickets)

Tommy Genesis (Beursschouwburg, 8 februari)

Op haar debuutalbum ‘World visions’ bracht de rapster een interessant mix van rustige, bezwerende nummers en hardere trap-bangers, met tussen beide uitersten nog invloeden die zo’n beetje overal vandaan komen. We kunnen bijgevolg garanderen dat er van eentonigheid geen sprake zal zijn. Daarnaast lijkt de Canadese ook aan energie geen gebrek te hebben, dus het zou daar in Brussel wel eens een fijn feestje kunnen worden. (info & tickets) (Tobias)

Modern Baseball (Botanique, 11 februari)

Deze rockers uit Philadelphia hebben hun eigenzinnige mix van indierock en punk geperfectioneerd op hun recentste album ‘Holy ghost’, dat over veel meer gaat dan relaties en gebroken harten en gegarandeerd een energieke liveshow zal opleveren. Bovendien brengen ze stadsgenoten Thin Lips mee als voorprogramma, die net als Modern Baseball een stevige portie zelfspot in hun nummers verwerken. (Yelke)

Voor deze show mogen we twee duotickets weggeven. (info & tickets)

Wild Nothing (Trix, 14 februari)

Valentijn is de dag waarop de wereld roze kleurt en je bedolven wordt onder de neprozen en hartjesvormige chocolaatjes. Wie dat allemaal net iets te melig of commercieel vindt, kan die bewuste dag gelukkig in Antwerpen terecht voor een ontroerend alternatief. Wild Nothing, de band rond Jack Tatum, brengt z’n dromerige indierock naar Antwerpen. Zoetheid waar geen bonbon tegenop kan. (info & tickets) (Tobias)

Kapitan Korsakov (AB, 16 februari)

Dit trio met het fenomeen Pieter-Paul Devos als frontman vierde vorig jaar hun tiende verjaardag met derde album ‘Physical violence is the least of my priorities’. Hun kenmerkende noiserock maakt je wereld net wat rauwer, expressiever en onstuimiger. Met hun laatste album doorbreken ze deze standvastigheid en wanen ze zich nu en dan aan iets radiovriendelijke geluiden en een chaotische interpretatie van ballet. Hun livereputatie blijft echter onveranderd: energie in het kwadraat en álles geven. (info & tickets) (Laura)

Aïsha Devi & SKY H1 (STUK, 21 februari)

Het Leuvense Stuk organiseert naar jaarlijkse gewoonte hun Artefact-festival en dat openen ze met een sterke double bill. Aïsha Devi komt er samen met SKY H1 de festivalspits afbijten. De combinatie van deze twee vrouwen belooft voor een innemende avond te zorgen. SKY H1 zal met haar melancholische, ambient-aandoende geluid zeker het publiek weten te ontroeren, waarna Aïsha Devi het publiek verder naar transcendentale sferen begeleidt met haar experimentele elektronische muziek die aan trance en techno doet denken. Helemaal gratis, overigens! (Tobias)

Tim Darcy (Botanique, 22 februari)

De geweldige artpunk-band Ought bracht ons met ‘Sun coming down’ een van de meest interessante platen van 2015. Met voorlopig niet meer dan een ijzersterke single onder de arm komt zanger Tim Darcy tonen dat hij het ook prima alleen aankan. De single verklapt met enkele knipogen naar The Strokes dat Darcy als tiener een grote liefde voor Lou Reed moet hebben gehad. (Stijn)

Voor deze show mogen we twee duotickets weggeven. (info & tickets)

Sleeper’s Reign (Trix, 23 februari)

Vier jaar lang sleutelden de Herentalse heren van Sleeper’s Reign aan hun dromerige debuut. En hoewel ze het je niet makkelijk maken, openbaren hun nummers zich na verloop van tijd als een rijk geschakeerde droomwereld. De heerlijke details en het experimentele karakter openen een wereld waarin je nieuwigheden kan blijven ontdekken. Thuismatch in Trix. (Laura)

Voor deze show mogen we vijf duotickets weggeven. (info & tickets)

Foxygen (Botanique, 24 februari)

Jonathan Rado en Sam France, beter bekend als het duo achter Foxygen, palmen nogmaals de Botanique in. Hun optredens staan erom bekend iet wat chaotisch te zijn, maar dat kan ze meteen vergeven worden door hun prettig gestoorde muzikale performance. Een beleving, da’s zeker. (Yelke)

Voor deze show mogen we twee duotickets weggeven. (info & tickets)

The Orwells (Botanique, 25 februari)

De Amerikaanse indierockers genieten reeds een jarenlange local fame in hun thuisstad Chicago. Op 17 februari brengt de groep z’n derde album uit en aan de eerste singles valt te horen dat ze deze keer hoger mikken dan een groezelige bar in de Midwest. Waar hun vorige platen vooral om bier drinken en luid vloeken draaiden, hebben ze hier op tekstueel en muzikaal vlak een volwassenere aanpak gekozen, zonder daarbij hun authentieke, ranzige charme te verliezen. (Stijn)

Voor deze show mogen we twee duotickets weggeven. (info & tickets)

Strand Of Oaks (AB, 27 februari)

Het soloproject van rock-’n-rollfenomeen Timothy Showalter uit Philadelphia kende bij de voorbije bezoeken aan ons land reeds uitverkochte successen. Tijd dus voor een wat grotere zaal, namelijk de AB Box. Daar komt hij zijn vijfde langspeler voorstellen, die ontsproot uit enkele persoonlijke tegenslagen. Hij balanceert voortdurend op de rand van het raisonnabele en het uiterst expressieve. Met het geduchte gitaarwerk en de krachtige drums mondt dat uit in een show die elke gevoelige snaar in je lichaam zal raken. (Laura)

Voor deze show mogen we drie duotickets weggeven. (info & tickets)

Tonstartssbahndt (Café Video, 28 februari)

Tonstartssbahndt (spreekt uit als: tahn-starts-bandit), bestaande uit de muzikale zwerverbroertjes White, omschrijven hun muziek zelf als ‘boogie psych pop’. Dat vage label dekt de lading niet helemaal, maar geeft wel aan dat we met rare snuiters te maken hebben. Het duo heeft, in verschillende bezettingen, op minder dan tien jaar een indrukwekkende 24 platen uitgebracht. Op goed geluk door ettelijke releases scrollen is echter niet de manier om Tonstartssbahndt te beleven. Het is wat de broers op een podium creëren dat echt de moeite waard is. De enige zekerheid bij de Whites is namelijk complete onvoorspelbaarheid. Materiaalpech? Gewoon lekker verder spelen. Ongevraagde figuranten? Altijd welkom. (Stijn)